Rimšēvičs: Pēdējo gadu laikā Latvijā maz darīts ekonomikas sildīšanai

© F64

Aizvadīto piecu gadu laikā Latvijā ir maz darīts ekonomikas sildīšanai, šodien intervijā Latvijas Radio raidījumā "Krustpunktā" sacīja Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

"Aizvadīto piecu gadu laikā ir ļoti maz kas darīts, lai ekonomiku pa īstam sildītu. Ir izdarīts viss, lai Latvijas tautsaimniecībā kreditēšana neatdzimtu, ir izdarīts daudz, lai apstātos investīciju projekti, pagājušajos divos gados nekas nav izdarīts, lai sajustu, ka šajā sistēmā ieplūst struktūrfondi. Visas šīs lietas ir rezultējušās," teica Rimšēvičs.

Tostarp viņš piebilda, ka nebija grūti paredzēt, ka bankas līdz ar nolikto atslēgu principa ieviešanu apturēs kreditēšanu. "Vai tad bija grūti paredzēt to, ka, ja būs nolikto atslēgu princips, bankas tajā brīdī aizvērsies kā gliemežvāks un vairāk nekreditēs? Mēs pazaudējām deviņus, ja ne 12 mēnešus," sacīja Latvijas Bankas prezidents.

Tāpat viņš atzīmēja, ka situācija ekonomikā tik ātri nemainīsies, tāpēc ir jābūt ļoti enerģiskiem un spējīgiem šo situāciju pārvaldīt, nevis sēdēt rokas klēpī salikušiem.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka Latvijas Banka septembrī samazinājusi Latvijas iekšzemes kopprodukta pieauguma prognozi šim gadam no 2% līdz 1,4%.

Latvijā

Cik droši ir ielu krustojumi Rīgā un citās Latvijas pašvaldībās? Šo jautājumu liek uzdot satiksmes negadījumi, kuros traumas gūst gājēji, tostarp nepilngadīgie.TV3 raidījums “900 sekundes” skaidroja sabiedrības viedokli šajā jautājumā.

Svarīgākais