Tirdzniecības darbinieki spriedīs par ieceri slēgt veikalus svētkos

© Andrius Ufartas/BFL/F

Latvijas Tirdzniecības darbinieku arodbiedrība (LTDA) padomes sēdē šodien apspriedīs priekšlikumus veikalu darbības ierobežošanai svētkos, informēja Latvijas Tirgotāju asociācijā (LTA).

LTDA priekšsēdētāja Maira Muceniece iepriekš norādīja, ka arodbiedrība iestājas par veikalu darba laiku ierobežošanu, vispirms tos slēdzot valsts svētku dienās.

"Vēlamies panākt, lai mūsu valstī tiktu mainītas iepirkšanās tradīcijas un svētkos būtu slēgti visi veikali un tirdzniecības centri, nodrošinot brīvdienas to darbiniekiem, lai viņi varētu būt kopā ar savām ģimenēm un iegūtu svētku sajūtu," teica Muceniece.

Iepriekš jau vēstīts, ka sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" aprīļa sākumā šogad sākta parakstu vākšana, lai svētdienās būtu slēgti tirdzniecības centri. Kā iniciatīvas iesniedzējs norādīts Ivars Mežinieks. Ar šādu ierosinājumu viņš plāno panākt, ka cilvēkiem radīsies iespēja vairāk pavadīt laiku ar ģimenēm, sev tuviem cilvēkiem un draugiem. Līdz šim iniciatīvu parakstījuši vairāk nekā 1800 cilvēki.

Augusta sākumā LTA nāca klajā ar paziņojumu, ka strādā pie priekšlikuma brīvdienās slēgt lielos pārtikas veikalus, kuros ir vairāk nekā 2000 darbinieku, ļaujot strādāt tikai mazajiem veikaliem. Savukārt LTDA rosināja visu veikalu un tirdzniecības centru slēgšanu valsts svētku dienās. Iniciatīva tiek pamatota ar vēlmi ļaut pārdevējiem vairāk laika pavadīt kopā ar ģimeni.

Lielāko tirdzniecības centru pārstāvji nosūtīja vēstuli LTA prezidentam Henrikam Danusēvičam, LTDA priekšsēdētājai Mairai Muceniecei, norādot, ka veikalu slēgšana ir ekonomiski nepamatota.

Vēstuli parakstījuši tirdzniecības centru "Spice", "Spice Home" pārstāve Iveta Lāce, centra "Domina" pārstāve Dina Bunce, "Riga Plaza", "Galleria Riga" pārstāve Santa Rozemkopfa un "Galactico" centru pārstāvis Mārcis Budļevskis.

Svarīgākais