Klajā nāk jauna sudraba monēta

© publicitātes

Latvijas Banka rīt laidīs klajā jaunu 5 eiro sudraba kolekcijas monētu “Nacionālais uzņēmējs”.

Latvijas nacionālo uzņēmēju nopelniem veltītā eiro kolekcijas monēta ir cieņas apliecinājums viņu darbam un ieguldījumam valsts ekonomiskās neatkarības un nacionālās pašapziņas stiprināšanā.

Kolekcijas monētas grafisko dizainu veidojis Paulis Liepa, bet plastisko veidojumu - Ivars Drulle. Paulis Liepa ir pēdējās lata kolekcijas monētas - “365” - grafiskā dizaina autors, savukārt Ivars Drulle radījis pirmās eiro kolekcijas monētas “Ainažu jūrskola” grafisko dizainu un plastisko veidojumu un monētas “Rīgas pilij 500” aversa grafisko dizainu un tās plastisko veidojumu.

Atzīmējot Latvijas neatkarības atgūšanas gadadienu vai domājot par valsts nākotni, prātā paturams tas, ka valsts politiskā neatkarība nav iespējama bez tās ekonomiskās patstāvības, ko nodrošina arī nacionālie uzņēmēji, kuri rada darbvietas un maksā nodokļus. Valsts tautsaimniecības stabilitāte ir tās iedzīvotāju labklājības garants, un pamatus tai sāka veidot tie uzņēmīgie, drosmīgie un atbildīgie cilvēki, kuri tūlīt pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas dibināja uzņēmumus, veiksmīgi vadīja tos cauri valsts ekonomiskās attīstības līkločiem un tagad ar gandarījumu var atskatīties uz paveikto.

Nacionālie uzņēmēji veido uzņēmīgu valsti un dara cerīgus tās piederīgos Latvijā un pasaulē. Viņu veikumam veltīta šī īpašā kolekcijas monēta, kas mirdz kā dārgakmens, rādot, cik nozīmīgs Latvijai ir nacionālais uzņēmējs.

K

Monētas cena Latvijas Bankas kasēs - 67.00 eiro. Monētu no 13. septembra varēs iegādāties Latvijas Bankas kasēs K. Valdemāra ielā 1B, Rīgā, un Teātra ielā 3, Liepājā.

Latvijā

Kādēļ valsts pārvaldē nav vēlams attālinātais darbs; kā Valsts kancelejas direktors plāno organizēt kandidātu atlasi augstajiem amatiem; vai garā, sarežģītā kandidātu atlases procedūra nav piesegs, lai izvairītos no atbildības; par nejēdzīgo aizraušanos ar dokumentu slepenošanu un valsts pārvaldes spēju un nespēju komunicēt ar sabiedrību – intervijas turpinājums ar Valsts kancelejas direktoru Raivi Kronbergu.

Svarīgākais