Reorganizējot tuberkulozes slimnīcu, atklāj pārkāpumus

Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūras reorganizācijas procesā atklājies, ka aģentūras darbiniekiem koplīgumos joprojām paredzētas papildus garantijas, kas valsts pārvaldes iestādēs nav atļautas, nra.lv informē Veselības ministrijā.

Veselības ministrijas pārstāvis Oskars Šneiders nra.lv pastāstīja, ka Veselības ministrija saskaņā ar Ministru kabineta rīkojumu uzsākusi Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūras reorganizāciju, to pievienojot Latvijas Infektoloģijas centram. Reorganizācijas laikā atklājies, ka koplīgumos nelikumīgi paredzētais arī noteiktos gadījumos izmaksāts, piemēram, materiālie pabalsti bērna piedzimšanas gadījumā, ģimenes locekļa nāves gadījumā, dzīves un darba jubilejās un citos gadījumos. Darbiniekiem bijuši paredzēti arī citi „bonusi”, piemēram, vakcinācija pret ērču encefalītu. Uz šādiem pārkāpumiem jau iepriekš norādījusi Valsts kontrole.

VM tajā pat laikā atzīst, ka arī Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūras darbiniekiem, tāpat kā citās medicīnas iestādēs, samazināts atalgojums. „Protams, koplīgumi vairs nebūs spēkā, jo reorganizācijas ietvaros līgumi tiks pārslēgti,” sacīja O. Šneiders. Viņš sacīja, ka ar 1. oktobri slimnīca tiek pievienota Latvijas Infektoloģijas centram (fiziski gan tā paliek turpat Rīgas rajona, Sauriešos). Ieguvums, pēc VM plānotā, būšot no administratīvo un saimniecisko izdevumu samazinājuma, bet pašlaik ministrija nevar pateikt, cik liels tas būs.

Svarīgākais