Latvijas "Swedbank" valdes priekšsēdētāja amata pienākumus sāk pildīt Reinis Rubenis

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Latvijas "Swedbank" valdes priekšsēdētāja amata vietas izpildītājs no šodienas ir Reinis Rubenis, aģentūrai LETA pavēstīja bankā.

"Pēc septiņiem intensīva darba gadiem Latvijas "Swedbank" vadītāja amatā Māris Mančinskis pieņēmis lēmumu savas darba gaitas turpināt starptautiskā uzņēmumā ārpus Latvijas un "Swedbank" grupas. No 12.septembra valdes priekšsēdētāja pienākumus pildīs pašreizējais valdes loceklis un Uzņēmumu pārvaldes vadītājs Reinis Rubenis," informēja bankā.

Rubenis finanšu sektorā strādā 19 gadus, no kuriem deviņus "Swedbank" komandā, kā arī ir biržas "Nasdaq Riga" padomes loceklis un Latvijas Centrālā depozitārija padomes loceklis. Augstāko izglītību finanšu specialitātē Rubenis ieguvis Stokholmas Ekonomikas augstskolā, bet vēlāk studējis teoloģiju Latvijas Universitātē.

"Gan man, gan bankai ir jāsper nākamie soļi attīstībā - esmu gandarīts, ka mēs visi tālāk dodamies jau daudz zinošāki, pieredzes bagātāki un izturīgāki. Tāpat esmu drošs, ka Reinis Rubenis, kurš jau sevi ir pierādījis kā talantīgs vadītājs, turpinās veiksmīgi īstenot "Swedbank" ilgtermiņa redzējumu un mērķus," sacīja Mančinskis.

Pēc aktīvu apmēra "Swedbank" ir lielākā banka Latvijā.

Svarīgākais