Latvijas Pastam jāziņo par nodaļās atstātiem aizdomīgiem priekšmetiem

© F64

Latvijas Pasts informē, ka saskaņā ar Latvijas Republikā pastāvošo normatīvo regulējumu uzņēmuma darbiniekiem, pamanot nodaļās atstātus aizdomīgus un neidentificējamus priekšmetus, ir jāvēršas Valsts policijā, kas attiecīgi pieņem visus tālākos lēmumus par veicamajām darbībām.

2016.gada 8.septembrī Jelgavas 7.pasta nodaļā uz letes tika atstāts aizdomīgs priekšmets slēgtas kastes veidā, ārpus kastes bija redzami vadi. Šādās situācijās saskaņā ar pretterorisma normatīvo regulējumu pasta nodaļas darbinieki nedrīkst paši pieņemt nekādus lēmumus vai pārmeklēt atstāto priekšmetu. Darbinieku pienākums šādos apstākļos ir nekavējoties vērsties Valsts policijā, kas attiecīgi pieņem visus lēmumus par turpmāk veicamajām darbībām.

Tāpat kā tirdzniecības centros, arī pasta nodaļās nereti jāsastopas ar apzinātas ļaunprātības gadījumiem, kad aizdomīgi priekšmeti tiek atstāti speciāli. Šādos gadījumos pret vainīgajām personām tiek uzsākti kriminālprocesi.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais