Aicina plakātos attēlot cīņu pret nabadzību

Labklājības ministrija (LM) aicina nevalstiskās organizācijas piedalīties informatīvo plakātu izstādē, kas notiks Eiropas Komisijas (EK) organizētās konferences Nabadzība starp realitāti un pieņēmumiem: komunikācijas izaicinājums laikā.

Piedaloties izstādē, nevalstiskajām organizācijām būšot iespēja atspoguļot savu ieguldījumu, prezentējot veiktos pasākumus cīņā pret nabadzību, sociālo atstumtību un sabiedrībā valdošajiem stereotipiem.

Izstādi EK organizēs visā Eiropā Eiropas gada cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību (2010) ietvaros. Katru gadu EK pasludina tematisko gadu, lai pievērstu uzmanību kādai Eiropas Savienībā aktuālai problēmai. 2010. gads ir pasludināts par Eiropas gadu cīņai pret nabadzību un sociālo atstumtību.

Eiropas Savienības vadītāji, pirms deviņiem gadiem Lisabonā pieņemot izaugsmes un nodarbinātības stratēģiju, plānoja pasākumus, kas ļautu izskaust nabadzību līdz 2010. gadam. Tomēr ir skaidrs, ka šāds mērķis pat daudzām turīgākajām ES valstīm ir utopisks. Tagad ES spiesta atzīt, ka joprojām daudz cilvēku dzīvo nabadzībā bez iespējas izmantot pamatpakalpojumus, piemēram, tādus kā veselības aprūpe. Pēc ES datiem, 79 miljoni eiropiešu dzīvo zem nabadzības sliekšņa. Tas ir pretrunā solidaritātes un sociālā taisnīguma principiem, kurus aizstāv ES. Kopumā pasākumiem būs atvēlēti vismaz 26 miljoni eiro, tostarp 17 miljoni eiro no ES līdzekļiem. Šo budžetu varēs papildināt arī no citiem publiskiem vai privātiem finansējuma avotiem.

Latvijā par pasākumu organizēšanu ir atbildīga Labklājības ministrija. Par konkursu interesēties ministrijā vai arī uzreiz piesakot materiālus izstādei pa e-pastu yro@mostra.com līdz šī gada 21. septembrim.

Svarīgākais