Svarīgs brīdinājums motociklu īpašniekiem

© F64

Vērīgi aculiecinieki jau vairākkārt pamanījuši, ka pa Latvijas ceļiem pārvietojas motociklisti, kuri veikli slēpj sava spēkrata numurzīmes.

Policijas inspektori raidījumam "Degpunktā" norāda, ka reti kurš šāda veida likumpārkāpējs atzīstas izdarītajā. Ir nācies dzirdēt gan dažādus neticamus stāstus, gan klajus melus. Lai gan motobraucēji cenšas atrunāties un savu rīcību attaisnot, par šādiem pārkāpumiem ir paredzēts sods.

Inspektors atklāj, ka cīņā ar tiem pārkāpējiem, kuri vēl nav sapratuši, ka numurzīmes slēpšana ir rupjš pārkāpums, lieti noderot policijas motocikli un netrafarētie likumsargu auto.

Ja šobrīd šāda motobraucēja sastapšanās ar policiju beidzas vien ar salīdzinoši nelielu sodu, jau tuvākajā laikā šāds pārkāpums, visticamāk, kļūs tikai dārgāks. Šobrīd zināms, ka sodi varētu būt robežās no 55-140 eiro.

Latvijā

No nākamā gada plānots noteikt fiksēto neapliekamo minimumu un paaugstināt iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmi, paredz valdības otrdien atbalstītie Finanšu ministrija (FM) sagatavotie grozījumi likumā Par iedzīvotāju ienākuma nodokli.