Valainis: Arī pašvaldībās speciālistiem jāpalielina atalgojums

© f64

Saistībā ar diskusijām par atalgojuma palielināšanu valsts pārvaldē - arī pašvaldībās ir virkne speciālistu, kuriem būtu jāpalielina atalgojums, uzskata Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) izpilddirektors Viktors Valainis.

Viņš atgādina, ka pašvaldībām joprojām nav atcelti algu griesti, kamēr valsts pārvaldē tas jau ir noticis. "Arī pilsētās tiek ieviesti apjomīgi projekti, tiek vadītas lielas saimniecības, un viennozīmīgi ir jādomā par algu griestu atcelšanu, lai labākajiem speciālistiem nodrošinātu adekvātu atalgojumu," intervijā aģentūrai LETA pauda Valainis. Turklāt lielajās pilsētās neesot jautājumu par to, kas ir apgūts vai nav, jo viss esot izpildīts sekmīgi.

Vaicāts, vai pilsētām būtu līdzekļi, lai paaugstinātu atalgojumu, LLPA izpilddirektors atbildēja, ka tiktu meklēti risinājumi, kā to izdarīt. LLPA arī grasās aktīvi iesaistīties diskusijās par atalgojuma palielināšanu valsts pārvaldē.

Pagaidām gan LLPA sastāvā esošās pilsētas nav diskutējušas par risinājumiem atalgojuma paaugstināšanai, tomēr Valaiņa ieskatā primāri būtu jādod iespēja pilsētu vadībai noteikt labākajiem speciālistiem lielāku atalgojumu.

Valainis arī uzskata, ka lielo pilsētu administrācijās būtu adekvāti palielināt atalgojumu, pat ja pret to iebilstu pārējās pašvaldības. "Pašvaldībām ir jāsaprot, ka lielajās pilsētās vienam cilvēkam ir jāuzņemas atbildība par desmitiem miljonu lielām investīcijām, un salīdzināt to ar pašvaldību, kur gada budžets ir viens miljons, nav adekvāti. Darba slodze, apjoms un atbildība republikas pilsētās ir ievērojami augstāka," skaidroja Valainis.

Svarīgākais