Pedagogu atalgojuma pieaugumu varēs noteikt vien pēc skolu tīkla optimizācijas

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Pedagogu atalgojuma pieaugumu turpmākajos gados varēs noteikt vien pēc skolu tīkla optimizācijas, atzina izglītības un zinātnes ministrs Kārlis Šadurskis (V).

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēdē ministrs pauda, ka saskaņā ar vienošanos starp Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību IZM ir jāizstrādā pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiks.

No šī mācību gada minimālā alga par likmi ir 680 eiro, savukārt tālākais pieauguma grafiks "zināmā mērā būs spekulācija", jo viss būs atkarīgs no pašvaldību veikuma, sakārtojot skolu tīklu.

Izstrādājot grafiku, visticamāk, būtu atrunāti vairāki iespējamie nosacījumi un iespējas, kādā veidā varētu augt pedagogu alga, jo pašvaldību soļi skolu tīkla sakārtošanā nav zināmi, tā kā skolu dibināšana un attiecīgi arī slēgšana ir pašvaldību kompetencē.

Šadurskis skaidroja, ka skolu tīkla optimizācijas rezultātā atbrīvosies finanšu līdzekļi, ko varētu novirzīt pedagogu algu celšanai. Tuvākajos gados zemāko pedagogu atalgojumu par likmi varētu kāpināt par dažiem desmitiem eiro.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.