Mistiski notikumi Baldonē: pamet un sadedzina vairākus auto

© Ekrānšāviņš no raidījuma "Degpunktā" sižeta

Agrā sestdienas rītā kāds garāmbraucējs Ķekava-Baldone ceļa malā pamanījis uz lauka pamestu, liesmu pārņemtu auto, vēsta raidījums "Degpunktā".

Kā izrādās, tad dažu desmitu metru attālumā no degošā auto pļavā mētājušies vēl vairāki pamesti, redzami apskādēti auto. Pirmie uz šo kara laukam līdzīgo vietu atbraukuši ugunsdzēsēji. Tika konstatēts, ka pļavā atrodas 6 automašīnas, saimnieku klāt nav. Ugunsdzēsēji raidījuma veidotājiem pastāstījuši, ka viņi ātri savus darbus izdarījuši, tad atbraukusi pašvaldības policija.

Nelielu ieskatu tajā, kā tad izskatījies notikuma vietā parāda aculiecinieka uzņemts video, kas ievietots sociālajā tīklā facebook. Video auto pastāstījis, ka visām automašīnām aizdedzē atstātas atslēgas, katram no auto bijusi arī numurzīme.

Pēc notikušā visi spēkrati palikuši tur pat pļavā. Ugunsdzēsēji un policija pabeiguši darbus un devušies uz iecirkņiem. Taču jau svētdienas naktī atkal saņemts izsaukums par kādu degošu auto. Aptuveni 500 metrus no notikuma vietas, ceļmalā pamests viens no iepriekš pļavā atstātajiem auto. Baldones ugunsdzēsēju pārstāvis pieļauj, ka šosejas malā pamesto auto kāds, visticamāk, tik tiešām speciāli aizdedzinājis.

Lai gan uzrunātie iedzīvotāji dzirdējuši par notikumiem pļavā, visi kā viens norāda, ka nezina, kas ir jaunie cilvēki, kuri vadījuši spēkratus. It kā redzētais puišu bariņš neesot bijuši vietējie. Arī policija noskaidrojusi, ka neviens no pamestajiem automobīļiem nav bijis zagts.

Kamēr Baložu iecirkņi šķetina šo lietus, tikmēr jaunieši raidījuma veidotājiem pastāstījuši, ka esot bijusi vecpuišu ballīte. Nopirkuši nolietotas automašīnas un turpat atpūtušies. Tomēr sastaptie jaunieši pastāstījuši, ka jautrā kompānija atbildīga vien par viena auto sadedzināšanu.

Vietējie iedzīvotāji arī runājot, ka nākamajā dienā pēc ballītes divus no spēkratiem nozadzis kāds nezināms ļaundaris. Viens no viņiem arī esot bijis tas, kurš svētdien aizdedzies, vēsta "Degpunktā".

Svarīgākais