Veselības darbinieku arodbiedrība sākusi domāt par jaunām protesta akcijām

© Mārtiņš Zilgalvis, F64 Photo Agency

Veselības darbinieku arodbiedrība jau ir sākusi domāt par jaunām protesta akcijām, lai piespiestu valdību palielināt veselības aprūpes budžetu, šorīt LTV "Rīta panorāmā" izteicās Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības vadītājs Valdis Keris.

Keris solīja, ka arodbiedrība naudu prasīs "pietiekami stingri", jo to prasot situācija veselības aprūpē.

Arodbiedrības vadītājs ir pārliecināts, ka finanšu avotus papildus naudas piešķīrumam var atrast. Pirmkārt, naudu varot paņemt no sociālā budžeta, kur nevajagot baidīt pensionārus, ka tiks sagrauta pensiju sistēma. Otrs variants esot budžeta nelietderīgie tēriņi, kurus jau Finanšu ministrija esot atradusi. Tāpat naudu varot aizņemties.

Ja valdība arodbiedrības prasības neieklausīsies, tad 20.septembrī tā lems par jaunu protesta akciju uzsākšanu, kurām gatavoties arodbiedrība jau esot sākusi tagad. "Esam sākuši domāt par protesta akciju laiku un veidu, domājam scenārijus un meklējam jaunus veidus, kā uzrunāt valstsvīrus," stāstīja Keris.

Keris atzīmēja, ka pašlaik veselības aprūpei tiekot prasīta daudz, daudz mazāka summa par ideālā gadījumā nepieciešamo, un to valdībai vajagot paveikt, pretējā gadījumā uz būtiskiem uzlabojumiem nozarē neesot iespējams cerēt. Ja veselības aprūpei gatavo bada maizi, tad par stipru budžetu nevaram runāt, piebilda Keris.

Svarīgākais