Šogad darbā iekārtojies tikai viens no Latvijā reģistrētajiem bēgļiem

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Šogad no Nodarbinātības valsts aģentūrā (NVA) reģistrētā 21 bēgļa vai personas ar alternatīvo statusu darbā iekārtojies tikai viens cilvēks, bet divas personas bezdarbnieka statusu zaudējušas, aģentūra LETA uzzināja NVA.

Iespējams, vienīgais nodarbinātais bēglis Latvijā ir eritrejietis Robels, kurš strādā Muceniekos par tulku.

NVA reģistrētie bezdarbnieki ar bēgļa vai alternatīvo statusu ir ieradušies no Sīrijas, Irākas, Eritrejas, Afganistānas un Irānas. NVA nav gan zināms, cik no viņiem Latvijā ieradušies caur Eiropas Savienības patvēruma meklētāju pārvietošanas programmu.

Bezdarbnieki ar bēgļa vai alternatīvās personas statusu izmanto NVA latviešu valodas apmācību iespējas un ir iesaistījušies profesionālajā apmācībā, kā arī algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos.

Kopumā šogad NVA reģistrēta 21 persona ar bēgļa vai alternatīvo statusu, bet šobrīd uzskaitē ir 18 personas, jo viens cilvēks ir iekārtojies darbā, savukārt divas personas zaudēja bezdarbnieka statusu, jo nepildīja individuālajā darba meklēšanas plānā norādītos pienākumus.

NVA arī norāda, ka seši no bezdarbniekiem ar bēgļa vai alternatīvo statusu ir bez izglītības vai ir ieguvuši izglītību zemāku par pamatizglītību.

Bēglis vai alternatīvo statusu ieguvusī persona NVA filiālē reģistrējas tad, kad viņam ir piešķirts bēgļa vai alternatīvais statuss. Reģistrēšanās NVA ir brīvprātīga.

NVA šogad patvēruma meklētājiem ir organizējusi deviņas ievadlekcijas "Darba iespējas Latvijā", kuras apmeklējuši 74 patvēruma meklētāji.

Latvijā

Kārtējie trīs miljoni, kas iztērēti valstij neizdevīgi un izšķērdīgi. Zaļais kurss drīzāk izmantots kā aizsegs nepamatotam līdzekļu izlietojumam. Tik skarbi ir Valsts kontroles secinājumi par zemkopības ministrijas e auto uzlādes staciju tīklu. Revidenti materiālus nodevuši tiesībsargiem un Iepirkumu uzraudzības birojam, vēsta "Nekā Personīga".

Svarīgākais