Īrijā par zādzību tiek tiesāti divi Latvijas valstspiederīgie

Īrijā par virkni zādzību tiek tiesāti divi Latvijas valstspiederīgie, vēsta laikraksts "Mayo Advertiser".

26 gadus vecais Vadims Protasovs un 35 gadus vecais Gvido Hincenbergs aizturēti februāra beigās par ielaušanos kādā frizētavā Galvejā. Policisti pie abiem aizturētajiem atrada frizētavā nozagtos priekšmetus - čeku grāmatiņu un maisiņu ar monētām, kā arī rīkus, kas izmantoti durvju uzlaušanai.

Abi apsūdzētie Balinas apgabala tiesā atzina savu vainu.

Protasovs Īrijā ieradies tikai 11.februārī, bet pagājušajā nedēļā viņš jau notiesāts Galvejas apgabala tiesā par zādzību. Par iepriekšējo noziegumu viņam piespriests 19 mēnešu cietumsods.

Arī Hincenbergs pagājušā nedēļā notiesāts Galvejas apgabala tiesā par zādzību no kādas veterinārās klīnikas, kādas citas frizētavas un labdarības organizācijas.

Abi apsūdzētie iepriekš iepazinušies Itālijā.

Balinas apgabala tiesas tiesnese Mērija Devinsa jautāja, vai abi vīrieši ieradušies Īrijā, uzskatot, ka tas ir viegls mērķis, jo viņi abi vērsušies tikai pret "viegliem mērķiem", kā priesteri un frizieres.

Tiesnese arī norādīja, ka būtu labāk, ja abi vīrieši pamestu Īriju un "aiztaupītu mums mazliet naudas", tomēr Galvejas tiesā jau ir pasludināti spriedumi, tāpēc viņiem izvirzītas jaunas apsūdzības.