Piektdien ceļu satiksmes negadījumos cietuši vairāki cilvēki

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Aizvadītajā diennaktī satiksmes negadījumos uz Latvijas ceļiem cietuši desmit cilvēki, aģentūra LETA uzzināja Valsts policijā (VP).

Astoņi cilvēki cietuši satiksmes negadījumos Rīgas reģionā, bet divi - Vidzemē.

Piemēram, vakar no rīta Babītes novadā, Ventspils šosejas 13.kilometrā, 1936.gadā dzimis automašīnas "Opel" vadītājs izraisīja sadursmi ar automašīnu "Volkswagen", kuru vadīja 1971.gadā dzimusi sieviete. Pēc sadursmes "Opel" nobrauca no ceļa un apgāzās. Negadījumā cieta no ceļa nobraukušā spēkrata vadītājs un pasažiere, kura tika nogādāta slimnīcā.

Savukārt vakar pēcpusdienā Vecrīgā, Kaļķu un Vaļņu ielas krustojumā, nenoskaidrots vadītājs ar nenoskaidrotu transportlīdzekli uzbrauca 1983.gadā dzimušam gājējam, kurš negadījumā guva miesas bojājumus un tika nogādāts medicīnas iestādē. Tur vīrietim tika konstatēts arī alkohola reibums.

Kā liecina VP apkopotā operatīvā informācija, aizvadītajā diennaktī valstī kopumā reģistrēti 92 ceļu satiksmes negadījumi, 45 no tiem notikuši Rīgā, 15 - Latgalē, pa 11 - Vidzemē un Zemgalē, bet desmit - Kurzemē.

Latvijā

Speciālos avio līgumreisus valsts amatpersonas varēs izmantot gan ārkārtas situācijās vai izņēmuma stāvoklī, gan gadījumos, kad regulārie komercreisi ir jāgaida ilgāk par 12 stundām pirms vai pēc apmeklējamā pasākuma, paredz Valsts kancelejas (VK) izstrādātie grozījumi regulējumā par kārtību, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi.

Svarīgākais