UZMANĪBU: Radinieki bēdās palikuši praktiski vieni; lūdz palīdzību

© bezvests.lv

Bezvēsts.lv sociālajā tīklā facebook informē, ka tuvinieki joprojām nezaudē cerību atrast pazudušo 24 gadus veco Māri Stalbergu.

Kā informējām, tad 21.augustā ap 17.00 vakarā puisis ar velosipēdu aizbrauca no savām mājām Talsos. Līdz šim nav atrasts un pagaidām nav nekādu ziņu par viņa atrašanās vietu.

Bez vēsts pazudušā puiša tuvinieki nav zaudējuši cerību viņu atrast, viņi paši organizēja meklēšanu. Kā Bezvēsts.lv pastāstīja Māra tante - Ingrīda Ernstreite no Kolkas, viņa kopā ar meitu - pazudušā puiša māsīcu, katru dienu sapulcina savus draugus un citus Talsu un apkārtnes iedzīvotājus un praktiski katru dienu neliela brīvprātīgo palīgu komanda (nedaudz vairāk par 10 cilvēkiem) nenogurstoši pārbauda dažādus meža apgabalus, pārbauda ēkas un tuvāko apkārtni. Pagaidām no zemessargiem un kareivjiem palīdzība pazudušā puiša meklēšanā nav sniegta, tuvinieki savās bēdās faktiski palikuši vieni.

Organizācija arī informē, ka radinieki nesēž rokas klēpī salikuši: paši apzvanīja visas slimnīcas un citas iestādes, kur varētu atrasties pazudušais, regulāri pārbauda apkārtni dažu kilometru rādiusā no Talsiem. No policijas panākuši atļauju un pieeju pilsētas videonovērošanas kamerām, lai nemeklētu uz labu laimi , bet noteiktu precīzāku virzienu, kur jaunais cilvēks devās uz velosipēda. Pagaidām rezultātu nav, kaut arī visas pēdējās dienas tuvinieki un pazudušā puiša māsīcas draugi rūpīgi izskata viņiem izsniegtos neskaitāmos novērošanas kameru ierakstus no videokamerām degvielas uzpildes stacijā, Talsu autoostā, ēdnīcā un apkārtnes veikalos. Tas notiek ļoti lēni:

"Skatīties video ir jēga tikai tiem, kuri pazina Māri personīgi un varēs atpazīt, tāpēc sveši cilvēki šajā lietā nevar palīdzēt, - sūrojas pazudušā puiša tante."

Pēc tuvinieku informācijas, pēdējo reizi jaunietis redzēts Talsu centrā. Iespējams, ka viņš devies uz tuvējo mežu, bet varēja doties jebkur - vizināties Talsu apkārtnē vai Dundagā. Līdz šim viņš bieži vizinājies ar velosipēdu. Pēdējā laikā jaunajam cilvēkam bija problēmas ar darbu, nekādi neizdevās atrast pastāvīgu darbu, pēc trīs gadu darba Anglijā, atgriezās Latvijā, jo tālumā iedzīvoties nespēja. Raksturs puisim ir noslēgts, nav sabiedrisks, draugu praktiski nav, tāpēc emocionālais stāvoklis bija smags.

Pazudušā PAZĪMES: bija ģērbies tumši zilā jakā un tādas pašas krāsas džinsos. Dažreiz nēsā brilles, tā kā, varētu būt arī brillēs. Pēc tuvinieku teiktā, jaunietis vienmēr ģērbies tumšā, neuzkrītošā - tumši zilā, melnā vai pelēkā apģērbā.
Visiem, kas redzējuši pazudušo vīrieti vai ir kāda informācija par viņa iespējamo atrašanās vietu, lūgums nekavējoties zvanīt policijai pa tālruni 110 vai Bezvests.lv pa tālruni +371 22 084 084.

Latvijā

Septembrī aptuveni pieci tūkstoši Latvijas iedzīvotāju saņēmuši vēstules no Valsts ieņēmumu dienesta (VID), kurās norādīts, ka apgrozījums viņu banku kontos ievērojami pārsniedz deklarētos ienākumus. Šīs vēstules nedrīkst ignorēt, pretējā gadījumā Valsts ieņēmumu dienestam ir tiesības iekasēt 20% ienākuma nodokļa no starpības starp apgrozījumu un oficiāliem ienākumiem, Latvijas Radio 4 raidījumā “Otkritij razgovor” brīdināja dienesta ģenerāldirektore Baiba Šmite-Roķe.

Svarīgākais