Mūrniece: Lai skolēniem un studentiem piepildās cerības iegūt jaunas zināšanas

© F64

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK) apsveikumā 1.septembrī - Zinību dienā - vēl, lai skolēniem un studentiem piepildās cerības iegūt jaunas zināšanas, jaunas iespējas un jaunus panākumus.

"No sirds sveicu visus skolēnus un studentus, skolotājus un pasniedzējus 1.septembrī - Zinību dienā! Jo īpaši sveicieni pirmklasniekiem, viņu mammām un tētiem, kā arī pirmā kursa studentiem!" par Mūrnieces laba vēlējumiem aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Saeimas priekšsēdētāja norāda, ka, gadiem ritot, atmiņas par skolas laiku tiek uztvertas kā ļoti īpašas. "Tas ir pieaugšanas, zinību un arī dzīvesgudrības apgūšanas laiks, kad iemācāmies sadarbību, biedriskumu, draudzību," pauž Mūrniece.

"Vēlu, lai, sākot jauno mācību gadu, gan skolu solos, gan augstskolu auditorijās piepildās cerības iegūt jaunas zināšanas, jaunas iespējas un jaunus panākumus. Lai veidojas labas attiecības ar klasesbiedriem, un lai skolotāji ir savu audzēkņu uzticamākie padomdevēji!" novēl parlamenta spīkere.

Viņa atzīmē, ka tiekšanās pēc izglītības, visiem vienlīdzīgas iespējas mācīties un augstvērtīgs izglītības saturs Latvijai ir ļoti svarīgs. Ne mazāk svarīga ir audzināšana, kas veido fizisko, ētisko un intelektuālo pamatu, nosakot tālākās cilvēka dzīves un darba gaitas, atgādina Mūrniece.

"Lai izdodas mūsu bērnus skolot par patstāvīgi domājošiem, radošiem un aizrautīgiem cilvēkiem! Tad arī nākotnes profesijas izvēle būs mērķtiecīga, interese par zinībām - dziļa un vēlme sasniegt izcilību - nozīmīgs motīvs," uzsver Saeimas priekšsēdētāja.

Ar Zinību dienas pasākumiem šodien Latvijas skolās sākas jaunais mācību gads.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.