"Vienotība" ar koalīcijas partneriem diskutēs par startu Rīgā pašvaldību vēlēšanās

© F64

"Vienotības" pārstāvji plāno tuvākajā laikā tikties ar valdības koalīcijas partneriem - Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) un nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), lai pārrunātu iespējamo sadarbību pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

Lai gan ZZS ietur noraidošu pozīciju jautājumā par kopīga saraksta veidošanu, "Vienotība" plāno tikties arī ar šo politisko spēku. Tāpat tuvākajā laikā varētu notikt saruna ar VL-TB/LNNK, aģentūrai LETA pastāstīja "Vienotības" priekšsēdētājs Andris Piebalgs. Viņš gan pagaidām nevarēja pateikt precīzu tikšanās laiku.

Taujāts, vai tiek domāts par sadarbību arī citās pilsētās, Piebalgs minēja Jūrmalu un Ventspili, kur vēl tiek domās par sadarbības formu vēlēšanās vai pēc tām.

Runājot par iespējamo pirmo numuru Rīgas pašvaldības vēlēšanās, Piebalgs norādīja, ka tas vēl ir atklāts jautājums.

Kā ziņots, partijas "Vienotība" valde lēmusi vērsties pie valdības koalīcijas partneriem - ZZS un VL-TB/LNNK - ar aicinājumu sadarboties un veidot kopīgu sarakstu 2017.gadā gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās Rīgā.

Pagaidām pārējām koalīcijas partijām viedoklis attiecībā uz šo ierosinājumu nav vienprātīgs. ZZS pašvaldību vēlēšanās Rīgā startēs ar atsevišķu sarakstu, aģentūrai LETA apliecināja ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. Viņš sacīja, ka politiskais spēks ir gatavs uzklausīt "Vienotības" pārstāvjus, taču politiķis domā, ka kopīga saraksta veidošana nebūs iespējama, jo ZZS jau ir pieņēmusi lēmumu veidot savu sarakstu.

Savukārt VL-TB/LNNK ir gatava sēsties pie sarunu galda un pārrunāt aicinājumu valdības koalīcijas partijām veidot kopīgu sarakstu pašvaldību vēlēšanās Rīgā, aģentūrai LETA sacīja VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš. Politiķis sacīja, ka šis būtu ļoti pozitīvs solis, ja partijas spētu par to vienoties.

Atkarībā no sarunu rezultātiem ar valdības koalīcijas partneriem par kopīga saraksta veidošanu pašvaldību vēlēšanās Rīgā partija "Vienotība" izvērtēs iespēju runāt arī ar citiem politiskajiem spēkiem.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.