Dzīvnieku koncentrācijas nometne – latvieši par novēroto kaimiņvalsts zoodārzā; FOTO

Šis vilks izskatījās burtiski pusdzīvs © Aigars Prūsis/FACEBOOK

Kāds latvietis sociālajā tīklā facebook dalījies ar patiesi šokējošu stāstu par saviem novērojumiem Klaipēdas zooloģiskajā dārzā.

„Šodien aizceļojām uz netālo Lietuvu, lai pasvinētu meitas dzimšanas dienu. Diemžēl rīts iesākās ar kultūršoku. Klaipēdas zoodārzs, kura apmeklējums ģimenei izmaksā aptuveni 25€, bija kaut kas. Jāsāk ar to, ka pa dramatiski izdangātu un pilnībā sabrukušu ceļu, nonācām līdz zoo, kas neticamā kārtā atrodas starp gana lepnām privātmājām.

Pie pašas ieejas kase un diezgan gara rinda. Redzēt gribētāju netrūkst. Pieejami arī papildus bonusi - var nopirkt tukšu lielās majonēzes spaini, kas piebērts ar dažādas frakcijas un svaiguma maizes gabaliem. Pretēji veselajam saprātam, šos „maksimas” maizes gabalus var brīvi mest visu dzīvnieku būros. Zoo teritorija vairāk atgādina industriālu teritoriju. Faktiski nav krūmu vai koku. Līdz ar to laiku dzīvnieki pavada karstā saulē un bez mazākās ēnas.

Arī paši dzīvnieki pinkaini, daudzi ļoti netīri. Neesmu veterinārs, bet to būru paskats ar smirdīgo barību ir biedējošs. Salīdzinājumam, vēlāk ielikšu reportāžu kā izskatās citos parkos, kur tiek turēti lopiņi. Par mūsu Rīgas vai Kalvenes zoo nemaz nerunāsim - salīdzinot ar Klaipēdu tie ir kā sanatorija ar koncentrācijas nometni.

P.S. tā kā vismaz puse apmeklētāju runāja latviski un arī mašīnu liela daļa ar LV numuriem, aicinu tautiešus labi apdomāt. Tas nav zoodārzs, tā ir dzīvnieku koncentrācijas nometne. Mūsu Liepājas dzīvnieku patversme 14.novembra bulvārī ir daudz labāka vieta, kur izlikt lieku eiro. Palīdzēsiet pamestajiem dzīvniekiem, gan arī redzēsiet izturēšanos pret mūsu četrkājainajiem draugiem, kas izraisa vislielāko cieņu,” šokēts ziņo sociālo tīklu lietotājs, kurš ierakstu papildinājis arī ar šausminošām fotogrāfijām un to aprakstiem no notikuma vietas. Aprakstus pievienojām pie fotogalerijā publicētajām bildēm, bet lūk, daži spēcīgākie izvilkumi:

*Vilks izmocījies karstumā, meklē katru mazāko ēnas centimetriņu. Arī viņa voljērs piemētāts ar maizes gabaliem. Varētu jau uzdot jautājumus, kas notiek apmeklētāju galvās, kas pērk maizes spaiņus to saturu met pūcēm, suņiem, vilkiem un tīģeriem, bet tas jau būtu cits stāsts. Īpašas pārdomas raisa dāmas vecmāmiņu vecumā, kas saujām to maizi stampā bezspēkā guļošo dzīvnieku būros.

*Šauros būros kā fermās dienas karstumu nekustīgi aizvada tīģeri. Varbūt tas ir Amūras tīģeris, bet pie daudziem krātiņiem apraksti nav korekti, tāpēc dzīvnieka sugu nevar nosaukt. Piemēram, pie lauvu krātiņa uzraksts, ka Amūras tīģeri.

*Vairākos voljēros suņi. Nav saprotams kādēļ, bet dzīvnieki izskatījās "ļoti laimīgi". Ūdens suņiem voljēros nebija, vismaz ieraugāmi nekur nebija, kaut karstums sestdien liels.

*Lācis ieslodzīts miniatūrā būrī, kur vienīgā dzīvnieka izklaide ķēdē iekārta riepa. No karstuma lāci glābj metāla vanna, kurā dzīvnieks arī gulēja, kamēr bars cilvēku uz tā brūnā pinkaiņa fona taisa pašiņus.

*Pīļu vai kādu pīlēm līdzīgu putnu voljērs. Dīķa vietā plastmasas vāks ar dubļainu šķidrumu.

*Tīģeru mātēm mazie tīģerēni atņemti un daļēji stiklotā akvārijā kalpo kā papildus ieņēmumu avots. Pie fotogrāfijām karotgribētāji par 15€ tur var ieiet, tīģerēnus nēsāt, bužināt utt.

*Vislielākās rindas pie baltas krāsas tīģerēniem. Stundas laikā tos pamurkāja vismaz ducis cilvēku. Katrs samaksāja 15€.

*Šis betona voljērs bez jebkādas ēnas. Baltie vilki nomocījušies. Ūdens traukus vai kādas nojumes, nerunājot par kāda koka paēnu pat nav vērts runāt.

*Gluži simboliski - jaunās sievietes svītrainās kleitiņās pozē pie krātiņiem ar nomocītiem lopiņiem un ļoti atsauc atmiņā vēstures kadrus ar ieslodzītajiem no Aušvices.

AVOTS: