Smiltēns: Jāizvērtē, kāpēc neviens "nerāvās" uz VID vadītāja amatu

© f64

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora atalgojuma palielināšanas jautājums būtu jāskata kopsakarā ar citu iestāžu vadītāju, vietnieku un citu darbinieku atalgojumu, šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja "Vienotības" priekšsēdētāja vietnieks Edvards Smiltēns.

Viņaprāt, arī dziļāk būtu jāizvērtē situācija, kāpēc neviens "nerāvās" uz VID vadītāja amatu. "Skeptiski skatos uz to, ka tas ir tikai atalgojuma jautājums. Domāju, ka tur ir arī citi aspekti. Jārīko konkurss, pirms tam veicot analīzes, kāpēc iepriekš nepieteicās pietiekami daudz kandidātu," sacīja Smiltēns.

Viņš arī teica, ka "Vienotībai" neesot sava favorīta, kandidāta šim amatam, piebilstot, ka partija ir gandarīta par atklāta konkursa rīkošanu.

Jau ziņots, ka pirmdien valdošās koalīcijas partijas plāno vienoties par turpmāko rīcību saistībā ar konkursu uz VID ģenerāldirektora amatu. Sarunas par turpmāko rīcību plānotas koalīcijas sadarbības padomes sēdes laikā.

Iepriekš vēstīts, ka pēc līdzšinējās VID ģenerāldirektora amata kandidātes Ingas Koļegovas atteikšanās pretendēt, nolemts rīkot konkursu uz vakanto amatu. Lai izraudzītos piemērotāko kandidātu, paredzēts piesaistīt personālatlases kompānijas ekspertus.

Pagaidām gan konkrēta konkursa procedūra vēl nav zināma.

Svarīgākais