Latvijas prioritāšu sarakstu dalībā OECD vēlas atjaunot reizi divos gados

© scanpix

Latvijas prioritāšu saraksts dalībā Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD) tiks atjaunots reizi divos gados, pakārtoti OECD programmas un budžeta veidošanai, lēmuši valdības ministri

Ņemot vērā organizācijas pamatfunkcijas - sniegt atbalstu dalībvalstu centieniem uzlabot to ekonomisko un sociālo politiku iedzīvotāju labklājībai -, Ārlietu ministrija iepriekš bija norādījusi, ka Latvijas sadarbības prioritātēm ar OECD jābūt balstītām uz nacionālās dienaskārtības aktuālajiem jautājumiem un izaicinājumiem.

Vienlaikus ministrijas ieskatā jāņem vērā pašas organizācijas stiprās puses un tie jautājumi, kuros sadarbībai varētu būt vislielākā pievienotā vērtība. Sadarbības intensitātei jābūt lielākai tajās jomās un OECD instrumentos, kur pastāv šāda mijiedarbība, uzskata Latvijas ārlietu resors.

Sadarbības ar OECD prioritātes ir produktivitātes veicināšana, kā arī iekļaujošs un labi funkcionējošs darba tirgus, iekļaujot darba tirgum nepieciešamo prasmju attīstīšanu.

Tāpat nozīmīga būs cīņa pret izvairīšanos no nodokļu maksāšanas un darbs pie OECD standartu informācijas apmaiņas un caurskatāmības jomā ieviešanas, kā arī cīņa pret korupciju un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju. Prioritāra būs arī valsts kapitālsabiedrību pārvaldība.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.