Saeima likumu par alkohola tirdzniecības aizliegumu 1. septembrī skatīs marta beigās

Saeima šodien izskatīšanai komisijās nodevusi asi diskutētos Alkoholisko dzērienu aprites likuma grozījumus, kurus otrreizējai caurlūkošanai parlamentam atdeva Valsts prezidents.

Atbildīgā par šiem grozījumiem būs Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija. Valsts prezidents Valdis Zatlers nodeva Saeimai otrreizējai caurlūkošanai parlamenta iepriekš atbalstītos grozījumus Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas liedz Zinību dienā, 1. septembrī, tirgot alkoholu. Valsts prezidents lūdz izvērtēt, vai, nosakot, ka alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība ir aizliegta 1. septembrī, tiek sasniegts likumdevēja iecerētais mērķis - liegt nepilngadīgajiem jebkādu iespēju iegādāties alkoholiskos dzērienus Zinību dienā, kā arī cīnīties pret jaunatnes alkohola lietošanas paradumiem.

V. Zatlers lūdz Saeimu rast iespēju likuma caurlūkošanas procesā uzklausīt visas iesaistītās puses, kā arī atbildīgās valsts un pašvaldību iestādes, kuru kompetencē ir alkoholisko dzērienu aprites kontrole un sabiedriskās kārtības nodrošināšana. Valsts prezidents norāda arī uz nepieciešamību paredzēt Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā atbildību par alkoholisko dzērienu un tabakas izstrādājumu pārdošanu nepilngadīgajiem gan pārdevējam, gan arī juridiskajai personai - alkoholisko dzērienu tirdzniecības atļaujas (licences) turētājam.

Saeima noteica, ka līdz 16. martam ir iesniedzami priekšlikumi šim likumam, bet likumprojekta izskatīšana trešajā lasījumā plānota 25. martā.

Svarīgākais