Mazajās alus darītavās pusgadā saražots 21% no valstī kopumā saražotā alus apjoma

© Ilze Zvēra, F64 Photo Agency

Mazajās alus darītavās pirmajā pusgadā saražots 21% no valstī kopumā saražotā alus apjoma, liecina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) apkopotie akcīzes preču aprites rādītāji.

2016.gada jūnija beigās 36 komersantiem ir patstāvīgās mazās alus darītavas statuss.

No kopējā Latvijā 2016.gada sešos mēnešos saražotā alus apjoma mazajās alus darītavās, saņemot akcīzes nodokļa atvieglojumu 50% apmērā, saražoti 869 000 dekalitru jeb 21% no kopējā Latvijā ražotā alus daudzuma, kas ir par 14% mazāk nekā 2015.gada sešos mēnešos.

VID atzīmē, ka patstāvīgo mazo alus darītavu darbība ir jau ilggadēja un ar salīdzinoši nozīmīgu ietekmi uz alus ražošanas apjomiem Latvijā.

LETA jau ziņoja, ka šī gada sešos mēnešos Latvijā kopumā saražoti 4,104 miljoni dekalitru alus, kas ir par 14,13% mazāk nekā 2015.gada sešos mēnešos.

Alus ražošanas apjomu kritumu VID skaidro ar faktu, ka atsevišķu Latvijas alus šķirņu ražošana ir pārcelta uz kaimiņvalstīm.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.