Vakardienas traģisko notikumu sakarā VUGD izplata būtisku brīdinājumu Latvijas iedzīvotājiem

© f64/ Ilze Zvēra

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 18.augusta plkst. 6.30 līdz 19.augusta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 38 izsaukumus, no kuriem 18 bija uz ugunsgrēku dzēšanu un 18 uz glābšanas darbiem, bet divi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Plkst.14.27 ugunsdzēsēji devās uz izsaukumu Tilaudu ielā Rīgā, kur vienstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.15.37. VUGD palīdzība bija nepieciešama arī Kocēnu novada Dikļu pagastā, kur dzīvojamā mājā pa dūmvada ventilācijas kanālu izplatījās piedūmojums. Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests atgādina - tuvojoties apkures sezonai, ir jāpārbauda, vai dūmvadi ir atbilstošā tehniskā stāvoklī un jāiztīra sodrēji no dūmeņiem un dūmkanāliem.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks bija izcēlies Vēju ielā Rīgā, kur dega trīs blakus esoši malkas šķūņi 30m2 platībā. Izsaukums tika saņemts plkst.01.17 un ugunsgrēks tika likvidēts plkst.02.27. Savukārt plkst.20.41 VUGD saņēma izsaukumu uz Parādes ielu Rīgā, kur dega dārza māja 25m2 platībā. Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.22.10.

Svarīgākais