Minimālās algas kāpināšana, nepalielinot neapliekamo minimumu, ir mārketinga gājiens

© SCANPIX

Minimālās algas kāpināšana, nepalielinot neapliekamo minimumu, ir deputātu pašreklāmas gājiens, uzskata Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Pēteris Krīgers.

Krīgers aģentūrai LETA sacīja, ka LBAS uzstāj uz minimālās algas palielināšanu, to darot, vienlaikus kāpinot arī neapliekamo minimumu, jo vienkāršs minimālās algas palielinājums "neko nedos".

LBAS vadītājs uzsvēra, ka 10 eiro pielikums pie minimālās algas faktiski cilvēkiem nemaina gandrīz neko un kopumā šādu soli var vērtēt tikai kā deputātu mārketinga gājienu.

"Kad norēķina nodokli, cilvēkam teju nekas nepaliek," norādīja Krīgers.

Viņaprāt, ar šādu gājienu tiek mēģināts palielināt budžeta ieņēmumus.

Pagaidām Krīgeram nav zināms, ko deputāti būs izlēmuši saistībā ar neapliekamā minimuma kāpināšanu, uzsverot, ka "bumba ir viņu pusē".

Kā ziņots, valdības koalīcija vienojusies, ka nākamgad minimālā alga varētu tikt palielinātā par 10 eiro līdz 380 eiro mēnesī.

Labklājības ministrijas ieskatā minimālās algas paaugstināšana no pašreizējiem 370 eiro uz 407 eiro pirms nodokļu nomaksas ievērojami veicinātu labklājības pieaugumu iedzīvotājiem, kuri pašlaik saņem minimālo algu, īpaši ģimenēm ar bērniem, kam valsts atbalsts nepieciešams visvairāk.

Svarīgākais