Būtiski ieteikumi ikvienam peldvietu apmeklētājam

© publicitāes

Apdrošināšanas sabiedrība BALTA (PZU grupa) sadarbībā ar Rīgas domi ir noslēgusi projektu „Lai droša atpūta!”, pievēršot plašāku sabiedrības uzmanību drošībai ūdenstilpņu tuvumā un visās Rīgas oficiālajās peldvietās izvietojot speciālas informatīvi izglītojošas norādes. Nākamgad plānots šīs norādes izvietot oficiālajās peldvietās arī citviet Latvijā.

Reaģējot uz satraucošo faktu, ka šogad reģistrēti jau 68 noslīkšanas gadījumi, projekta „Lai droša atpūta!” ietvaros norādes jau ir uzstādītas astoņās Rīgas oficiālajās peldvietās - Lucavsalas, Ķīpsalas, Rumbulas, Ķīšezera, Vakarbuļļu, Daugavgrīvas, Bābelītes un Vecāķu pludmalēs.

Taču ar šo norāžu izvietošanu projekts „Lai droša atpūta!” ir tikai aizsācies - nākamgad šādas norādes plānots izvietot oficiālajās peldvietās arī citviet Latvijā.


„BALTA noteikti neplāno apstāties, bet gan mērķtiecīgi dosies uz priekšu, aicinot Rīgas piemēram sekot un iesaistīties šajā aktivitātē arī citas pašvaldības, lai ikvienā Latvijas pludmalē būtu atgādinājums, ka drošība vienmēr ir pirmajā vietā,” projekta nozīmību skaidro Bogdans Benčaks (Bogdan Benczak), BALTA valdes priekšsēdētājs.


Pēdējo trīs gadu laikā apdrošināšanas sabiedrība BALTA ir saņēmusi 59 atlīdzību pieteikumus par nelaimes gadījumiem, atpūšoties pie ūdenstilpnēm vai nodarbojoties ar ūdenssportu. Savukārt, kā liecina Rīgas pašvaldības policijas rīcībā esošā informācija, glābēji šīs peldsezonas laikā no maija līdz augustam ir steigušies palīgā piecos nelaimes gadījumos, kad bijusi nepieciešama palīdzība. Šo negadījumu laikā kopā izglābti deviņi cilvēki, kuriem arī uz vietas sniegta medicīniskā palīdzība.


„Apdrošināšanas biznesā mēs katru dienu saskaramies ar negadījumiem, kuri varēja arī nenotikt, ja vien būtu vairāk domāts par drošību un piesardzību. Lai atpūta būtu mierīga, nedrīkst aizmirst par drošību! - ar šādu devīzi tapa ideja par projekta “Lai droša atpūta!” īstenošanu,” saka skaidro Bogdans Benčaks.


12 būtiskie ieteikumi ikvienam peldvietas apmeklētājam

Ja esi PĀRKARSIS, ūdenī ej lēnām, lai nebūtu straujas ķermeņa temperatūras maiņas, kas var izraisīt muskuļu krampjus vai sirdsdarbības un asinsrites traucējumus;

Ne mirkli NENOVĒRS UZMANĪBU NO BĒRNA! Ūdenī jāpieskata arī bērni, kuri jau labi prot peldēt - bērns savas peldēšanas spējas var pārvērtēt, aizpeldēt par tālu vai pēkšņi nobīties;

NEESI PĀRDROŠS - NERISKĒ! Dižošanās ar to, ka vari aizpeldēt vistālāk, nav tā vērta, lai riskētu ar savu dzīvību;

Atceries, ka piepūšamie peldlīdzekļi (riņķi, matrači, bumbas u.c.) ir tikai rotaļlietas. Bērnam, kurš neprot vai mācās peldēt, atrodoties ūdenī, jāvelk SPECIĀLA PELDVESTE;

Jau iepriekš ar bērniem PĀRRUNĀ, kā rīkoties situācijā, ja notikusi nelaime;

Ņem vērā, ka traumas visbiežāk tiek gūtas, LECOT ŪDENĪ no tramplīna, laipas, tilta vai krasta, tāpēc, pirms to dari, izvērtē, vai to tiešām vajag!

Vizinoties ar laivu vai nodarbojoties ar ūdens sporta veidiem, velc GLĀBŠANAS VESTI. Neaizmirsti to uzvilkt arī bērnam;

Vienmēr PIESKATIET VIENS OTRU, lai nelaimes gadījumā varētu savlaicīgi palīdzēt!

NEPELDIES VIENS! Ja ūdenī radīsies problēmas, līdzās nebūs neviena, kas varētu palīdzēt;

Nepeldies STIPRĀ VĒJĀ, NAKTĪ vai NEGAISA LAIKĀ!

NEKAD nedodies peldēt, ja esi lietojis alkoholu!

ATCERIES - ārkārtas situācijā zvani 112!

Latvijā

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Mediju politikas apakškomisijas sēdē otrdien, 1.oktobrī, deputāti spriedīs par sociālo tīklu vietņu ietekmi uz valsts ekonomiku, liecina apakškomisijas darba kārtība.

Svarīgākais