UZMANĪBU: Valsts policija izplata ļoti svarīgu ziņu Latvijas iedzīvotājiem

© Valsts policija

Pagājušās nedēļas izskaņā notikuši divi ceļu satiksmes negadījumi uz dzelzceļa sliedēm. Vienā no negadījumiem sieviete guvusi vieglas traumas, bet otrs diemžēl beidzies letāli. Atgādinām – esiet piesardzīgi un uzmanīgi dzelzceļa pārbrauktuves tuvumā

Piektdien, 12.augustā, dzelzceļa posmā Šķirotava - Salaspils 14km, pulksten 16.44 pasažieru vilciens nāvējoši traumēja 1992.gadā dzimušu jaunieti. Jaunietis neievēroja ceļu satiksmes noteikumus un, šķērsojot dzelzceļa sliedes tam neparedzētā vietā, gāja bojā.

Divas dienas pēc traģiskā notikuma uz dzelzceļa sliedēm notika vēl viens negadījums. Svētdien, 14.augusta vēlā naktī, Pļaviņās, kāda 1939.gadā dzimusi kundze mēroja ceļu mājup ar velosipēdu, šķērsojot dzelzceļa pārbrauktuvi. Tajā pat laikā, pulksten 00:17, vietā, kur sieviete šķērsoja pārbrauktuvi, brauca kravas vilciens.
Vilciena vadītājs signalizēja, lai kundze uzmanās no vilciena un nedodas pāri dzelzceļa sliedēm. Tomēr velosipēdiste, nereaģējot uz mašīnista signālu, turpināja šķērsot dzelzceļa pārbrauktuvi. Ņemot vērā vilciena lielo masu un nepieciešamo apstāšanās ceļu, kravas vilciens nespēja strauji apstāties un aizķēra kundzi ar velosipēdu. Par laimi šis negadījums beidzās veiksmīgi, vien ar izbīli un vieglām traumām.

Neskatoties uz Latvijas Dzelzceļa un Valsts policijas informatīvo darbu un pasākumiem, dzelzceļa negadījumos joprojām cieš cilvēki. Ceļu satiksmes noteikumi dzelzceļa tuvumā dažkārt tiek aizmirsti, tāpēc atkārtoti atgādinām - novērtē situāciju un pārliecinies par drošību dzelzceļa pārbrauktuves tuvumā!

Svarīgākais