"Jušanas" iedvesmo: dzīvniekiem saziedo 4000 euro

© Publicitātes foto

10. augusta vakarā Fabrikas restorānā romantiskā gaisotnē notika labdarības dzejas vakars “Jušanas”. Rīkotā pasākuma mērķis bija vākt ziedojumus Tukuma dzīvnieku patversmes uzturēšanai. Saziedoti 4000 euro.

Latvijas Nacionālā teātra aktieris Gundars Grasbergs kopā ar mūziķiem Kārli Kazāku un Māri Bīmani pabaroja viesu dvēseles un aizkāra līdz sirds dziļumiem. Savijoties lietum un pasākumam uz ūdens, kopējā noskaņa iedvesmoja arī gulbju ģimeni, kuri sadzirdot skaņas, piepeldēja pie pasākuma vietas un laiski kopā ar viesiem baudīja vakaru .

Latvijas Kinoloģiskās federācijas prezidente Vija Klučniece novadīja lieliskā humora piepildītu mākslas izsoli. Abām gleznotājām bija izvēlēta putnu tēma. Tas vēl vairāk radīja pacilātu un iedvesmojošu vakara noskaņojumu viesu vidū.

Mākslas cienītāji tika pie Kristīnes Luīzes Avotiņas darba “Tikai kopā mes ēsam stipri”. Ar gleznu māksliniece izteica, ka tikai viens otram atbalstot un ticot otram, ir iespējams paveikt skaistus un labus darbus.

Ilzes Laizānes glezna “Pacelšanās” radīja sīvu konkurenci labdarības dzejas vakara viesu vidū. “Putnu straujais lidojums un pacelšanās augstu gaida ir radījusi zināmu simboliku. Tie ir cilvēku un kosmisko garu iemiesojumi. Fazāns - šī putna enerģija simbolizē attapību, izturību un ilgu mūžu.” -, uzsvēra Laizāne.

Par kopējo labsajūtu vakara garumā rūpējās Latvijas Nacionālā teātra aktieris Jānis Vimba.

Saziedoti 4000 euro tiks novirzīti Tukuma dzīvnieku patversmei barības un kaķu mājas būvniecībai. Dzīvnieku sargenģeļi Tukumā ir Vilnis un Simona Grunduļi, kuri vairākkārt ir nominēti “Latvijas lepnums” par pašaizliedzīgu bezizejā nokļuvušu dzīvnieku glābšanu.

Labdarības dzejas vakaru “Jušanas” rīkoja Dāvis un Vita Baroni, kuriem pašiem mājās ir divi mīluļi Spārkijs un Mikija.

Svarīgākais