Šodien "Valmiera virmo!"

© valmiera.lv

Šovakar ar vērienu Valmiera svinēs savas pilsētas 733.dzimšanas dienu.

Šodien valmierieši un pilsētas viesi jau tradicionāli varēs apmeklēt svētku tirdziņu, kur ik gadu pulcējas vairāki simti tirgotāju. Vecpuišu parks pārtaps par Jauniešu parku, aicinot iesaistīties radošās darbnīcās un uzzināt vairāk par zaļo dzīvesveidu. Vienlaikus pilsētā notiks gan sportiskas, muzikālas, izklaidējošas, gan arī izglītojošas aktivitātes - suņu sacensības, izbraucieni ar laivām Dzirnavu ezeriņā, tematiskā ekskursija "Valmieras pils robežas meklējumos", pilsētas svētku orientēšanās sacensības "Atklāj Valmieru!", Valmieras tiltu skrējiens "Valmiera-Rio" un citas aktivitātes.

Uz svētku centrālās skatuves laukumā pie Hanzas sienas no plkst.10.30 varēs vērot teātra izrādi bērniem "Sunītis un Kaķīte sporto", dzirdēt vokālās studijas "Notiņas", kamerkora "Kaķi" un bigbenda "Valmieras puikas" sniegumu, kā arī vērot deju priekšnesumus līnijdeju kolektīva "Accordance" un Valmieras Kultūras centra vidējās paaudzes deju kolektīvu "Pastalnieki" un "Agrā rūsa", kā arī TDA "Gauja" izpildījumā. No plkst.13 Valmieras skeitparkā notiks Latvijas čempionāts spēkavīriem.

Svētku noslēgumā, 13.augusta vakarā no plkst.20, laukumā pie Hanzas sienas skanēs Latvijā populāro grupu "Lādezers" un "Musiqq" koncerts. Plkst.23 Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā notiks nakts koncerts "Laika gaismā", kurā piedalīsies muzikālā apvienība "Cum laudem Deo", izpildot oriģinālmūziku, dzeju un daloties pārdomu stāstos sveču gaismā. Savukārt laukumā pie Hanzas sienas no plkst.23 norisināsies svētku balle ar grupām "MC Orķestris" un "Mākoņstūmēji", bet pusnaktī, svētku salūta laikā, Valmieras debesīs uzziedēs krāšņi uguns ziedi.

Svētdien, 14.augustā, ikviens interesents varēs doties pastaigā pa pilsētu, vienlaikus izpildot īpaši sagatavotus uzdevumus un piedalīties nūjošanas pārgājienā. Tāpat 14.augustā plkst.13 Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā skanēs ērģeļmūzikas koncerts "Tūkstoš mēlēm ērģeles spēlē".

Latvijā

Ārstu biedrības nosodītais Edgars Mednis, kuram ir ne tikai homeopāta, bet arī pediatra sertifikāts, ar profesijai neatbilstošiem izteikumiem dalījies jau agrāk, pirms Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas nomelnošanas saistībā ar difterijas gadījumiem. Iepriekš Ārstu biedrība bezdarbībā vien plātīja rokas, bet šoreiz izskanējis vismaz skaidrs nosodījums. Taču joprojām nemainīgi Mednis var praktizēt kā sertificēts, proti, valsts atzīts ārsts, ziņo "De facto".