Talsi aicina uz Gaisa balonu svētkiem

© f64

Šajā nedēļas nogalē Talsos norisinās gaisa balonu festivāls. Organizatori sola, ka šis būs viens no pēdējo gadu vērienīgākajiem gaisa balonu festivāliem Latvijā - trīs dienu garumā notiks ne vien gaisa balonu lidojumi virs Talsu pilsētas, bet svētku programmā paredzēta arī degļu parāde un balonu spīdēšana. Festivāla laikā plānoti četri lidojumi virs Talsiem, kuros varēs redzēt 12 gaisa balonu ekipāžas.

Ja sākotnēji pasākuma programmā bija paredzēts, ka pirmais gaisa balonu pacelšanās starts notiks Talsu 2.vidusskolas stadionā, tad tagad izlidošanas vieta ir mainīta - tā būs ārpus Talsu pilsētas. Gaisa balonu festivāla organizators un pilots Kristaps Frickauss pastāstīja, ka jaunākās meteoroloģiskās prognozes šajās dienās paredz vēja virzienu no ziemeļiem un ziemeļaustrumiem. Ja pacelšanās vieta netiktu mainīta, tad pilsētas iedzīvotāji un viesi neredzētu gaisa balonu pārlidojumu. Patlaban plānots, ka, nodrošinot pacelšanos ārpus pilsētas, tie lidos pār Talsu pilsētas centrālo daļu līdz Laidzes pagastam aptuveni septiņus kilometrus. Tādā veidā lidojumu būs iespējams vērot plašam cilvēku lokam.

No plkst.22.30 līdz 23.30 notiks gaisa balonu spīdēšana. Tos paredzēts izvietot Talsu pilskalnā, ar skatu uz Talsu ezeru.

Šovakar ap plkst.21.30 gaidāms degļu šovs pie Talsu ezera un atsevišķi lidojumi rīta pusē.

14.augustā ap plkst.6.30 līdz 8 gaisa baloni atvadīsies no Talsiem, priecējot iedzīvotājus ar pēdējo lidojumu.

Festivāla organizatori aicina privāto zemju īpašniekus būt saprotošiem, jo 15 kilometru rādiusā ap Talsiem var notikt neplānota gaisa balonu nosēšanās. Tāpat iedzīvotāji aicināti savlaicīgi parūpēties par dzīvniekiem, īpaši suņiem un zirgiem, kurus var nobiedēt specifiskā balonu šņākoņa.

Organizatori uzsver, ka pasākumi norisināsies tikai labvēlīgos laikapstākļos un pasākumu norises laiki var mainīties, tādēļ pasākumu apmeklētāji aicināti sekot līdzi aktuālajai informācijai Talsu pašvaldības mājaslapā un pašvaldības kontos sociālajos tīklos.

Svarīgākais