Pateicoties iedzīvotājiem, Jelgavā aiztur likumpārkāpējus

© F64

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvalde (ZRP) informē, ka VP ZRP Jelgavas iecirknī vērsušies četri automašīnas īpašnieki, kuru automašīnām nolauzti kreisās puses atpakaļskata spoguļi.

Informāciju, ka Jelgavā pie automašīnām pamanīti divi nepilngadīgi jaunieši, policija sanēma 5.augustā pēc pulksten diviem naktī. Nekavējoši uz notikuma vietu izbrauca patruļpolicijas darbinieki un jauniešus aizturēja.

Tika noskaidrots, ka atpakaļskata spoguļi nolauzti divām automašīnām “Opela Astra Caravan” S.Edžus ielā un automašīnām “Volvo S60” un “Audi A3”. Jaunieši agrāk nav nonākuši policijas redzeslokā. Krimināllikuma 185.pants 1.daļa nosaka, ka “Par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu” soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu. Kriminālatbildība iestājās no 14 gadu vecuma.

Policija veic izmeklēšanas darbības un izsaka pateicību iedzīvotājiem, kuri informēja par notikušo. Aicinām gadījumos, kad redzat pārkāpumus, nekavējoties ziņot policijai. Aculiecinieku sniegtā informācija ir ļoti svarīga noziedzīgo nodarījumu novēršanā un atklāšanā.

Svarīgākais