Pašvaldībām jāveic aprēķini par dažādu vecuma grupu bērnu izmaksām bērnudārzos

© F64

Pašvaldībām būs jāveic atsevišķi aprēķini par divu dažādu bērnu vecuma grupu skološanas izmaksām pirmsskolas izglītības iestādēs, aģentūru LETA informēja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) Sabiedrisko attiecību nodaļā.

To paredz VARAM sagatavotie priekšlikumi noteikumos par izmaksu noteikšanas metodiku un kārtību, kādā pašvaldība sedz pirmsskolas izglītības programmas izmaksas privātai izglītības iestādei. Ministrija grozījumus sagatavojusi, jo konstatējusi, ka noteikumos, kas tikai šogad stājušies spēkā, ir vairākas nepilnības.

Saskaņā ar sagatavotajiem grozījumiem pašvaldībām būs jāveic atsevišķi aprēķini par bērniem no pusotra līdz četru gadu vecumam, kā arī par bērniem, kuriem tiek īstenota obligātā sagatavošana pamatizglītības ieguvei. Izmaiņas ir saistītas ar to, ka izmaksas šajās divās bērnu vecuma grupās atšķiras.

Noteikumu projekts arī paredz pašvaldībām pienākumu savās mājaslapās publicēt privāto pirmsskolas izglītības iestāžu izdevumu tāmes.

Jaunajai metodikai spēkā jāstājas nākamā gada 1.janvārī.

VARAM arī informē, ka patlaban pašvaldību atbalsta apmērs svārstās no 126,27 līdz 249,42 eiro par vienu bērnu mēnesī.

Latvijā

Gan pasaulē, gan Latvijā katru gadu palielinās bērnu skaits, kuriem nepieciešama pediatriskā paliatīvā aprūpe, aģentūru LETA informēja Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Paliatīvās aprūpes dienesta vadītāja vietniece aprūpes jautājumos Sofja Tomase.

Svarīgākais