Ceturtdien būs auksts un daudzviet līs

© f64/ Kaspars Krafts

Ceturtdien gaidāms īslaicīgs lietus, austrumu rajonos stipras lietusgāzes, iespējams arī pērkons. Pūtīs mērens DR/R puses vējš, gaiss iesils vien no +16 līdz +20 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, laika apstākļus Latvijā arī šonedēļ noteiks ciklonu darbība, līdz ar to ik dienu mākoņi un lietus būs mūsu sabiedrotie. Tiem pievienosies arī brāzmains rietumu puses vējš, tādēļ gaiss jau kļūs nedaudz vēsāks.

Pirmajās nedēļas darba dienās gaidāms vien neliels īslaicīgs lietus, dažviet to varētu pavadīt arī pērkona negaiss. Lai arī pūtīs rietumu puses vēji (piekrastes rajonos brāzmās tie sasniegs pat 15-19 m/s), gaiss vēl pieturēsies relatīvi silts - naktī uz otrdienu tas atdzisīs tikai līdz +15...+18 grādiem, bet dienā gan pirmdien, gan arī otrdien vēl būs +18...+23 grādus silts.

Gaidāms, ka nedēļas vidū Latvijas dienvidaustrumu rajonus šķērsos plaša mākoņu un nokrišņu zona, kas nesīs ilgstošāku lietu, arī pērkona negaisu. Šobrīd nav pamata runāt par stipru lietu, tomēr nokrišņu daudzums nebūs arī niecīgs. Aiz šīs mākoņu zonas Latvijā vēl intensīvāk ieplūdīs vēsākas gaisa masas -nedēļas otrajā pusē jau daudzviet Latvijā gaisa temperatūra naktīs pazemināsies zem +10 grādiem, sasniedzot pat +5...+6 grādus, bet dienas laikā ceturtdien un piektdien nekur Latvijā gaiss neiesils virs +20 grādiem. Šajā relatīvi vēsajā gaisā virs siltajiem Baltijas jūras un Rīgas līča ūdeņiem veidosies gubu-lietus mākoņi, kas nedēļas otrajā pusē nesīs intensīvāku lietu nekā nedēļas sākumā. Turklāt piektdien no jauna pastiprināsies rietumu puses vējš, kas nedēļas vidū būs nedaudz pierimis.

Kopumā Latvijā lietainākās šīs nedēļas dienas varētu būt pat sestdiena un svētdiena, kad jauns ciklons no Atlantijas okeāna pāri Skandināvijas pussalai virzīsies uz austrumiem. Tas uz Latviju nesīs nedaudz siltākas gaisa masas, tādēļ temperatūra, salīdzinot ar iepriekšējām dienām, par 2-3 grādiem paaugstināsies, tomēr pieturēsies arī brāzmains vējš.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais