Austrumu slimnīca operāciju blokā ievietojusi pagaidu kondicionierus

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca daudzfunkcionālajā operāciju blokā ievietojusi pagaidu mobilos kondicionierus, lai risinātu jautājumu ar salūzušo gaisa dzesēšanas iekārtu, aģentūrai LETA pastāstīja slimnīcas pārstāve Inguna Potetinova.

Līdz ar to darbs visās operāciju zālēs notiekot adekvātos apstākļos, sacīja slimnīcas pārstāve.

Viņa arī pastāstīja, ka eksperts no Polijas, kuram bija jāsniedz atzinums par sabojāto gaisa dzesēšanas iekārtu, šonedēļ tomēr ierasties nevarēja. Viņš esot solījis ierasties nākamnedēļ.

Jau ziņots, ka šogad janvāra beigās atklāto Austrumu slimnīcas daudzfunkcionālu operāciju bloku piemeklējušas nedienas, jo pavasarī no ierindas izgājusi gaisa dzesēšanas iekārta, kas joprojām nav savesta kārtībā, tādējādi ķirurgiem un ārstiem neļaujot savus darba pienākumus veikt normālos apstākļos, vēsta "Latvijas Avīze".

Iekārtas uzstādītājs SIA "Re&Re" norāda, ka gaisa dzesēšanas iekārta daudzfunkcionālajā operāciju blokā sabojāta, slimnīcas darbiniekiem to nepareizi ekspluatējot. Savukārt slimnīca šādus apgalvojumus noliedz.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.