Krīgers neredz jēgu tikšanās reizēm ar starptautiskajiem aizdevējiem

Sociālo partneru tikšanās ar starptautiskajiem aizdevējiem esot "bezjēdzīga laika kavēšana", jo sociālo partneru viedoklis tāpat netiekot ņemts vērā, tā pēc šodienas tikšanās ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) un Eiropas komisijas (EK) pārstāvjiem aģentūrai LETA sacīja Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) priekšsēdētājs Pēteris Krīgers.

Krīgers pastāstīja, ka šodienas tikšanās laikā starptautiskie aizdevēji informēja par to, kādu viņi redz ekonomiskās situācijas attīstību valstī, par tēriņu mazināšanas iespējām, taču LBAS redzējums esot cits.

Nodokļu celšana ir tikai viena no iespējām budžeta deficīta mazināšanai, nevis vienīgā izeja, uzskata Krīgers, papildinot, ka sociālo partneru viedoklis tomēr netiekot uzskatīts par izskatīšanas vērtu. SVF un EK paliekot pie saviem uzstādījumiem un uzskatiem.

Ja jau starptautiskie aizvedēji neuzskata sociālos partnerus par gana labiem sarunu partneriem un viņu idejās neredz pamatojumu, tad arī, runājot par iespējamām turpmākām tikšanās reizēm, Krīgers izsakās skeptiski. "Mums nav īpaši vajadzības tikties, ja jau mūsos neieklausās," ir pārliecināts LBAS priekšsēdētājs.

Latvijā

Lielais kritušo skaits abās karojošajās pusēs 1944. gada kaujās par Bausku apliecināts ar vārdiem no vietējā avīzē “Bauskas Darbs” 1945. gada 9. jūnijā publicētas Bauskas apriņķa Tautas veselības nodaļas prasības pilsētas izpildu komitejai šos līķus beidzot tomēr apglabāt.

Svarīgākais