Šodien pie valdības ēkas protestēs tiesu darbinieki

© F64

Tiesu darbinieki šodien plkst.11 piketēs pie Ministru kabineta, lai pievērstu valdības uzmanību algas paaugstināšanas jautājumiem.

Kā iepriekš aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Tiesu sistēmas un tiesību aizsardzības iestāžu darbinieku arodbiedrības vadītājs Ēriks Pūle, piketa mērķis ir pievērst Ministru prezidenta un ministru uzmanību tiesu darbinieku problēmām.

Pūle skaidroja, ka dažkārt paliek nepamanīts, ka tiesu sistēmā bez tiesnešiem strādā arī tiesnešu palīgi, tiesas sēžu sekretāri, tiesu kancelejas darbinieki, tiesu tulki, tiesu konsultanti, tiesu administratori un konsultatīvi analītiskais personāls. "Šie cilvēki nodrošina sekmīgu tiesu darbību. Un tieši no tiesu darbinieku rīcības un profesionalitātes lielā mērā ir atkarīga lietu kvalitatīva un savlaicīga izskatīšana. Katrs tiesu sistēmas darbinieks dod savu artavu tiesiskas valsts stiprināšanai," uzsvēra Pūle.

Pūle paskaidroja, ka piketa laikā ir plānots Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS) un valdības ministriem iesniegt kolektīvās vēstules, kurās tiesu darbinieki lūdz Ministru kabineta atbalstu Tieslietu ministrijas jaunās politikas iniciatīvām par atalgojuma palielināšanu, tostarp tiesu darbiniekiem turpmākajos trīs gados.

Kā ziņots, Tieslietu ministrija 2017.gada jaunajām politikas iniciatīvām ir pieprasīti 13,7 miljoni eiro. No 2017.gada paredzēta konkurētspējīga atalgojuma nodrošināšana tiesu darbiniekiem, fiziskās apsardzes nepārtrauktības nodrošināšana tiesās un Rīgas tiesu apgabala tiesu arhīva centralizācija.

Svarīgākais