Otrdiena, 30.aprīlis

redeem Liāna, Lilija

arrow_right_alt Latvijā

PTAC konstatē nezināmas izcelsmes "Roclite" zīmola pārsedzes

© Scanpix

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (PTAC) konstatējis, ka Latvijas tirgū tiek piedāvātas prasībām neatbilstošas gāzbetona pārsedzes ar zīmola nosaukumu "Roclite", aģentūru LETA informēja PTAC preses pārstāve Sanita Gertmane.

PTAC vērš uzmanību, ka Latvijas tirgū tiek piedāvātas prasībām neatbilstošas gāzbetona pārsedzes, kas tiek reklamētas kā Igaunijas ražotāja "VKG Plokk Ltd." pārsedzes "Roclite". PTAC skaidro, ka Igaunijas ražotājs pats gāzbetona pārsedzes neražo, bet kopā ar saviem gāzbetona blokiem piedāvā iegādāties citu Eiropas ražotāju pārsedzes.

Igaunijas ražotājs ir apliecinājis, ka pārsedzes, kas tiek piedāvātas Latvijas tirgū kā pārsedzes "Roclite", nav viņa produkts un ir nezināmas izcelsmes.

Tirgus uzraudzības rezultātā ir konstatēts, ka nezināmas izcelsmes pārsedzes piedāvā SIA "Radom Pluss", SIA "A Versus" un SIA "Bloku centrs". PTAC vēl turpina aktivitātes, lai identificētu pārējos piegādes ķēdē iesaistītos komersantus un novērstu neatbilstošu pārsedžu piedāvāšanu tirgū. Ir sāktas vairākas lietas, un konstatēts, ka neatbilstošās pārsedzes tiek piedāvātas pārsvarā pēc pasūtījuma interneta veikalos, sludinājumu portālos, kā arī tirdzniecības vietās.

PTAC aicina patērētājus neiegādāties nezināmas izcelsmes pārsedzes, kas Latvijas tirgū tiek piedāvātas kā pārsedzes "Roclite". Tāpat PTAC aicina, iegādājoties būvizstrādājumus, pievērst uzmanību būvizstrādājuma atbilstībai normatīvo aktu un tehnisko projektu prasībām. Centrs atgādina, ka būvizstrādājumiem, tajā skaitā pārsedzēm, ir tieša ietekme uz būvi, līdz ar to neatbilstošās pārsedzes var būtiski ietekmēt tādas būves pamatprasības kā stiprība un stabilitāte.