Pirms lemt par atvieglojumu atcelšanu, ir jāveic to pilna inventarizācija

© F64

Pirms pieņemt lēmumus par kādu nodokļu atvieglojumu atcelšanu, būtu nepieciešams veikt pilnu šo atvieglojumu inventarizāciju, uzskata Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Andris Jaunsleinis.

"Pilnīgi visiem atvieglojumiem, kādi tie ir, ir jāveic inventarizācija," šorīt LNT raidījumā "900 sekundes" pauda Jaunsleinis. Esot skaidrs, ka atvieglojumiem fiskālā ietekme uz budžetu ir liela, piekrita LPS priekšsēdis.

Viņaprāt, problēma nav pašos atvieglojumos kā tādos un visi nav jālikvidē, tomēr sabiedrībai ir skaidri jāzina - kurām grupām ir atvieglojumi, kāpēc un kāda ir to finansiālā ietekme. "Atvieglojumu ieviešana nav bijusi pilnībā caurskatāma, tāpēc ir nepieciešama to inventarizācija," noteica Jaunsleinis.

Pagaidām gan neesot zināms, kāda būs konkrēto atvieglojumu atcelšanas ietekme uz pašvaldībām - kolīdz tiks pieņemti konkrēti lēmumi, tiks veikti aprēķini par to ietekmi uz pašvaldību budžetu.

Jau ziņots, ka, gatavojot nākamā gada budžetu, Finanšu ministrija rosinājusi par atsevišķu atvieglojumu atcelšanu. Saskaņā ar Finanšu ministrijas informāciju valsts piešķir dažādus atvieglojumus par diviem miljardiem eiro.

Svarīgākais