Sveicienu kamols aizripo pie Latvijas olimpiešiem

LABIE VĀRDI. Latvijas pasta priekšnieks Mārcis Vilcāns (pirmais no kreisās) pasniedza Latvijas Olimpiskās komitejas prezidentam Aldonam Vrubļevskim un ģenerālsekretāram Žoržam Tikmeram kamolu ar vairāk nekā 1000 vēlējumiem un kartītes ar labiem vārdiem, lai tie tiktu nogādāti Latvijas olimpiskajai komandai Rio © F64

Latvijas olimpieši saņems īpašu dāvanu – laba vēlējumu kamolu, kurā iesiets vairāk nekā 1000 sveicienu no viņu atbalstītājiem. Latvijas pasts, kurš bija šīs akcijas iniciators, vakar svinīgi nodeva velti Latvijas Olimpiskajai komitejai (LOK) tālākai nogādāšanai uz 31. vasaras olimpisko spēļu norises vietu Riodežaneiro.

Sveicienu kamolu Latvijas olimpiešiem aizsāka Positivus festivālā Salacgrīvā, kurā ietīti apmēram 300 laba vēlējumi, un tālāk akcija turpinājās pasta centrā Sakta un vairākos ceļojošajos kamolos starp Latvijas uzņēmumiem, iestādēm, pašvaldībām, organizācijām un privātpersonām. Sveicienus kamolos iesējuši gan ministri, ministriju, uzņēmumu un organizāciju darbinieki, gan arī, piemēram, Raimonds Pauls, Andrejs Ērglis, Guntis Ulmanis, Renārs Zeltiņš un citi, svinīgajā veltes nodošanas brīdī teica Latvijas pasta valdes priekšsēdētājs Mārcis Vilcāns, norādot, ka sveicieni tajā esot ļoti dažādi. Tā Raimonds Pauls ļoti īsi un kodolīgi novēlējis, lai sportisti ir stipri. Arī Latvijas pasta kolektīvs gribot pievienoties šim sveicienam, mudinot nepārdzīvot arī tad, ja neizdodas sasniegt tos rezultātus, kā bija cerēts. Kad, kamols nonāca LOK prezidenta Aldona Vrubļevska rokās, viņš atzina, ka arī piedalījies tā tīšanā. Bez šīs košās dāvanas viņš saņēma arī kartīšu saini, kurā uz katras atklātnītes ir ar roku rakstīti labi vārdi, kas veltīti konkrētiem sportistiem. LOK prezidents to visu tālāk nodeva LOK ģenerālsekretāram Žoržam Tikmeram, kas šodien dodas ceļā uz Riodežaneiro. Viņš solījās pasniegt veltes olimpiādes atklāšanas dienā. «Olimpiskajā ciematā sportisti varēs atritināt lentīšu bumbu un izlasīt visu, kas tur rakstīts,» teica A. Vrubļevskis. Pateicoties Latvijas pastam par aktivitāti, LOK pasniedza M. Vilcānam šogad izgatavoto olimpiskās delegācijas dalībnieku nozīmīti ar logo, piebilstot, ka tagad viņš uzņemts komandas sastāvā. Tāpat pasta priekšniekam dāvāti suvenīri un komandas kalendārs, kas paredzēts ārzemju žurnālistiem Rio. Tajā esot informācija par visiem Latvijas sportistiem un arī atklātne ar Rio attēlu.



Latvijā

Dzinēju trūkuma dēļ lidmašīnas paliek uz zemes, tāpēc tiek atcelti reisi, un nacionālā aviokompānija “airBaltic” cieš zaudējumus – tādu cēloņsakarību ķēdi atklājis “airBaltic” izpilddirektors un valdes priekšsēdētājs Martins Gauss. Bet jau pirms diviem gadiem tapa zināms, ka aviokompānija pasūtījusi lidmašīnas ar garu mūžu nestrādājošiem dzinējiem. Bija iespējams prognozēt, ka tie visi ātri vien izies no ierindas.

Svarīgākais