Saeimas komisija diskutēs par nākamā gada valsts budžetu

© Vladislavs Proškins, F64 Photo Agency

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija šodien plkst.9 diskutēs par nākamā gada valsts budžeta veidošanas gaitu.

Uz komisijas sēdi aicināti Finanšu ministrijas pārstāvji. Komisijas sēde notiks Jēkaba ielā 10/12, 106.telpā.

Iepriekš opozīcijas deputāts Igors Pimenovs (S) rosināja vēl vasarā sasaukt komisijas sēdi un izskatīt valdības ziņojumu par 2017.gada budžeta projekta prioritātēm un tā izstrādes norisi.

"No plašsaziņas līdzekļu informācijas dažreiz grūti secināt valdības prioritātes nākamā gada budžeta veidošanā. Tomēr pagaidām īpaši satraucoši izskatās mēģinājumi veselības aprūpes papildu finansēšanas avota meklēšanu mehāniski aizstāt ar veselības apdrošināšanas obligāto iemaksu jaunā modeļa izveidošanu," norādīja Pimenovs.

Viņš rosināja uz sēdi aicināt Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes dalībniekus, proti, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvjus, kā arī Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības un Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības pārstāvjus, lai visām pusēm būtu iespēja paust viedokli par nākamā gada budžeta iecerēm.

Kā ziņots, gatavojot nākamā gada budžetu, valdībai būs jādomā par kādu atvieglojumu atcelšanu, vakar pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Nākamnedēļ ķersimies pie budžeta izdevumu daļas, un galvenokārt būs jādomā par kādu atvieglojumu atcelšanu. Saskaņā ar Finanšu ministrijas informāciju valsts piešķir dažādus atvieglojumus par diviem miljardiem eiro," sacīja Kučinskis.