Veidojot nākamā gada budžetu, varētu lemt par atsevišķu atvieglojumu atcelšanu

© Scanpix

Gatavojot nākamā gada budžetu, valdībai būs jādomā par kādu atvieglojumu atcelšanu, šodien pēc valdības sēdes sacīja Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS).

"Nākamnedēļ ķersimies pie budžeta izdevumu daļas, un galvenokārt būs jādomā par kādu atvieglojumu atcelšanu. Saskaņā ar Finanšu ministrijas informāciju valsts piešķir dažādus atvieglojumus par diviem miljardiem eiro," sacīja Kučinskis.

Viņš piebilda, ka šodien tika skatīti aptuveni 80 Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumi par fiskālās telpas izveidi nākamā gada budžetam. No tiem pēc šodienas valdības sēdes palikuši aptuveni 50-60 priekšlikumi.

Kučinskis norādīja, ka šodien panākta vienošanās par bāzes naudu skolotāju algām, bet nākamajās nedēļās darbs turpināsies.

Savukārt finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) sacīja, ka starta pozīcija nākamā gada budžetam nav sevišķi laba - tie ir mīnus 4,9 miljoni, jo ekonomika attīstās ne tik strauji, kā plānots.

Latvijā

Kas gaida Latviju nākotnē? Atbilžu meklēšana uz šo jautājumu saucas nākotnēšana. Būsim Baltijas tīģeris, vientuļā Latvija, gurdenā Latvija vai Ziemeļvalsts Latvija? Jau šodien jādefinē Latvijas attīstības virzieni, mājas darbi un jāvirza attīstības stratēģija. 30. septembrī Biznesa augstskolā "Turība" notika pirmā Latvijas nākotnēšanas pēcpusdiena, kurā kopā ar dažādu nozaru uzņēmējiem, ministriem, augstiem ierēdņiem, akadēmiķiem un augstākās izglītības iestāžu rektoriem tika iezīmēti darāmie darbi piecās jomās: uzņēmējdarbībā un eksportā, zinātnē un inovācijās, publiskajā pārvaldē un tiesībās, valsts tēlā un komunikācijā, izglītībā un cilvēkresursos.