Otrdien gaidāms lietus un pērkons

© f64/ Mārtiņš Zilgalvis

Dienā daudzviet gaidāms īslaicīgs lietus un pērkons. Pūtīs rietumu puses vējš un gaiss iesils no +18 līdz +23 grādiem, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Kā jau ziņots, laika apstākļus pārsvarā noteiks ciklonu darbība. Darba nedēļa kopumā solās būt lietaina, un atsevišķās dienās gaidāmas arī pērkona lietusgāzes. Starp lietus zonām gaidāmi nelieli augsta spiediena atzari, tomēr tie būtiskas laika apstākļu izmaiņas nenesīs.

Vēji pārsvarā būs mēreni un pūtīs no dienvidu puses, vien ceturtdien no rīta un dienā piekrastē vējš brāzmās sasniegs 15-16 m/s.

Gaisa temperatūra no +11...+16° naktī perioda sākumā pieaugs līdz +15...+19° darba nedēļas beigās, savukārt dienas laikā gaidāma +19...+24° robežās.

Sākot ar sestdienu nokrišņi Latvijā mitēsies, atmosfēras spiediens pakāpeniski pieaugs, un starp mākoņiem biežāk uzspīdēs saule. Gaisa temperatūras gan būtiski nemainīsies.

Latvijā

Šodien un rīt valsts aizsardzības mācību "Namejs 2024" laikā Rīgas pašvaldības Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvalde (CAOIP) sadarbībā ar dažādiem dienestiem praktiski izspēlēs iedzīvotāju evakuācijas un izmitināšanas procesu, informē Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Svarīgākais