Notiks Pašvaldību savienības un FM ikgadējās sarunas par budžeta jautājumiem

© SCANPIX

Šonedēļ notiks Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) un Finanšu ministrijas (FM) ikgadējās sarunas, kurās galvenie jautājumi būs par budžetu, aģentūra LETA uzzināja LPS.

Trešdien, 3.augustā, notiekošajās sarunās viens no jautājumiem būs par aktuālo iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) prognozi pašvaldību budžetā 2017.gadā un vidējā termiņā, kā arī par IIN maksātāja gada diferencētā neapliekamā minimuma minimālo un maksimālo apmēru.

LPS ir aktuāls jautājums par pašvaldību budžetā nākamgad prognozēto IIN ieņēmumu procentuālo sadalījumu pa ceturkšņiem un mēnešiem, kā arī par garantijām plānoto mēneša IIN ieņēmumu nodrošināšanai pašvaldību budžetā.

Darba kārtībā ir arī jautājums par pašvaldību finanšu izlīdzināšanu un valsts budžeta dotāciju pašvaldību finanšu izlīdzināšanas fondam un pašvaldībām par bērniem bērnunamos, kā arī iemītniekiem veco ļaužu pansionātos un centros, kas ievietoti tajos līdz 1998.gada 1.janvārim.

Starp sarunu tēmām būs arī jautājumi par pašvaldību aizņēmumiem, galvojumiem, ilgtermiņa saistībām, kā arī valsts budžeta transfertiem pašvaldībām 2017.gadā un ilgtermiņā.

Svarīgākais