Trešdaļa no apsekotajiem lauksaimniecības uzņēmumiem sodīta par nereģistrētu cilvēku nodarbināšanu

© f64

Gada pirmajā pusē Valsts darba inspekcija (VDI) saistībā ar nereģistrēto nodarbinātību lauksaimniecības nozarē veikusi 39 apsekojumus un administratīvi sodījusi 13 uzņēmumus, aģentūrai LETA pastāstīja inspekcijas pārstāve Dace Aleksāne.

Savukārt pērn VDI veica 104 apsekojumus saistībā ar nereģistrēto nodarbinātību lauksaimniecības nozarē, kā rezultātā 42 uzņēmumiem tika piemērots administratīvais sods.

Taujāta, kāds ir VDI redzējums nereģistrētās nodarbinātības samazināšanas jomā šajā nozarē, Aleksāne sacīja, ka viena no VDI prioritātēm jau vairākus gadus ir nereģistrētās nodarbinātības samazināšanas politikas īstenošana, veicot apsekojumus uzņēmumos, kuru saimnieciskajā darbībā ir paaugstināts nereģistrētās nodarbinātības risks, kā arī informējot sabiedrību par nereģistrētās nodarbinātības negatīvajām sekām. Ar piešķirto finansējumu VDI arī turpmāk plānos šīs aktivitātes.

Kā piebilda inspekcijas pārstāve, ņemot vērā, ka 2015.gadā gandrīz katrā otrajā VDI apsekotajā lauksaimniecības uzņēmumā tika atklāta kāda nereģistrēti nodarbināta persona, minētajai nozarei tiks pievērsta papildu uzmanība. Papildus VDI norāda, ka nereģistrētā nodarbinātība ir viena no ēnu ekonomiku veidojošajām komponentēm un ēnu ekonomikas ierobežošana ir visas valsts uzdevums un prioritāte.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais