Advokāts: Liekēži valsts pārvaldē ir jāatlaiž

Valsts pārvaldei ir vairāk jārūpējas par to, kā motivēt spējīgos darbiniekus, kuri reāli pilda sabiedrībai noderīgas funkcijas, bet liekēži, kuri tikai "atsēž savu darba laiku", ir jāatlaiž, uzskata biedrības "Darbu Latvijā!" valdes loceklis, zvērināts advokāts Dmitrijs Skačkovs.

Reaģējot uz Valsts kontroles veikto revīziju rezultātiem, kuros atklājies, ka par spīti aizliegumam pagājušā gada nogalē valsts pārvaldē prēmijās un materiālajai stimulēšanai izmaksāts 1,051 miljons latu, Skačkovs norāda, ka "valsts aparātā joprojām nekas nav mainījies, joprojām savos amatos paliek tūkstošiem kūtru, neizlēmīgu, nekompetentu cilvēku, kuri pilda elementāras un nevajadzīgas darbības, liekot smukus spiedogus uz liekiem papīriem".

Pēc biedrības "Darbu Latvijā!" valdes locekļa domām, drīzāk ir jāsaglabā patiešām vajadzīgas darbvietas valsts sektorā un jāmaksā cilvēkiem normālas algas, atsakoties no valsts iestāžu funkcijām, kuras tās nevar atļauties.

Skačkovs konstatējis, ka valdošā elite nav attiecinājusi uz sevi pret tautu vērstos dramatiskos ierobežojumus. Kā gan citādi lai vērtē Valsts kontroles veikto revīziju laikā konstatēto, sašutis advokāts.

Biedrība "Darbu Latvijā!" uzskata, ka pašreizējā valdība, īpaši Ministru prezidents un partija "Jaunais laiks", nespēj patiesi reformēt valsts pārvaldi, jo "valsts kalpotāji vienmēr ir bijuši labējo partiju uzticamākais elektorāts". Organizācija uzskata, ka šajā laikā vispareizāk būtu īstenot bezdarba apkarošanas plānu, kas nozīmē nevajadzīgo aģentūru likvidāciju, koncentrēšanos uz svarīgākajām valsts sektora funkcijām - policiju, prokuratūru, tiesām un Valsts ieņēmumu dienestu.

"Manuprāt, var maksāt prēmijas arī krīzes laikā, bet tad sabiedrībai ir skaidri jāzina, par ko tās tiek maksātas," norāda Skačkovs, piebilstot, ka viņš šaubās par daudzu valsts sektorā strādājošo prēmiju saņēmēju reālo veikumu.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.

Svarīgākais