Prezidents vēl izcilus startus spēlēs

CEĻA JŪTĪS. Komanda startam olimpiskajās spēlēs ir gatava un to apliecināja arī Valsts prezidentam Raimondam Vējonim © F64

Latvijas karogu XXXI Riodežaneiro olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā nesīs divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, ņemot vērā sportista ieguldījumu Latvijas sportā un popularitāti visā pasaulē.

Komandas prezentācijas pasākumā piedalījās arī Latvijas valsts prezidents Raimonds Vējonis ar kundzi, kurš dāvanā pasniedza Latvijas karogu kā valsts piederības simbolu un rupjmaizi, kas iemieso dzimtenes un tautas izjūtu. «Man ir patiess gandarījums, ka Latvija Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm ir sagatavojusi spēcīgu olimpisko sastāvu, kas pārstāvēs Latvijas sarkanbaltsarkano karogu. Patiesi izcili panākumi nevienā jomā, arī ne sportā, nav sasniedzami tikai ar talantu, bet izcilības pamatā ir neatlaidīgs ikdienas darbs, mērķtiecība un sevis pārvarēšana. No sirds novēlu, lai jums izdodas parādīt vislabāko iespējamo sniegumu, novēlu spēku, psiholoģisku noturību un iekšēju mieru, veselību un cīņassparu. Mēs visi turēsim par jums īkšķus,» apliecināja Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

«Māris ir pasaules vēsturē pirmais, vienīgais un divkārtējais olimpiskais čempions BMX riteņbraukšanā. Pateicoties viņa ieguldījumam un panākumiem, Latvijā šis sporta veids ir attīstījies līdz tādam līmenim, ka mums ir gan Eiropas, gan pasaules čempioni dažādās vecuma grupās. Māris ir cīnītājs, un tāds viņš būs arī savās trešajās olimpiskajās spēlēs,» uzsvēra Latvijas olimpiskās komandas Rio 2016 delegācijas vadītājs Žoržs Tikmers.

Pats divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs atzina, ka «būt par olimpiskās komandas karognesēju atklāšanas ceremonijā ir liels gods, tāpēc es esmu neizsakāmi priecīgs un gandarīts, ka man ir dota tā vienreizējā iespēja iet delegācijas priekšgalā ar Latvijas valsts karogu rokās».



Svarīgākais