Braukšana pa autoceļiem apmierinoša

Braukšana pa valsts galvenajiem un reģionālajiem autoceļiem šodien ir apmierinoša, liecina valsts akciju sabiedrības ''Latvijas valsts ceļi" operatīvā informācija.

Valsts vietējos autoceļus klāj piebraukta sniega vai ledus kārta, uzturēšanas darbu ietvaros tiek nodrošināta to caurbraucamība un tikai fragmentāra pretslīdes apstrāde, tāpēc pārvietojoties pa tiem jābūt īpaši uzmanīgiem, brīdina ''Latvijas valsts ceļi".

''Latvijas valsts ceļi" autovadītājus lūdz izvēlēties laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas režīmu un atcerēties, ka ceļu ziemas uzturēšanas līmenis uz dažādas nozīmes ceļiem būtiski atšķiras.

Ziemā faktiskie braukšanas apstākļi var strauji mainīties.

Tuvojoties pavasarim, gaisa temperatūras svārstību un paaugstināta vides mitruma ietekmē, stipri nolietotajiem ceļu segumiem intensīvi veidojas defekti. To masveida salabošana būs iespējama tikai tad, kad ceļa konstrukcija pilnībā atkusīs un apžūs. Līdz tam, iespēju robežās tiek salabotas īpaši bīstamas bedres valsts galvenajos autoceļos, bet citi sliktā stāvoklī esošie ceļu posmi tiek aprīkoti ar brīdinošām ceļu zīmēm, atgādina ''Latvijas valsts ceļi".

Svarīgākais