VM sniegs atzinumu par Austrumu slimnīcas valdes padarīto darbu

© F64

Šodien notiks Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas dalībnieku sapulce, kurā Veselības ministrija (VM) sniegs atzinumu par iepriekš saņemto slimnīcas valdes atskaiti par padarīto.

Kā aģentūra LETA vēstīja jau iepriekš, jūnija vidū slimnīcas valde VM iesniedza atskaiti par padarīto, kā arī darāmos darbus, proti, plānu, kā sakārtot rindu jautājumu. Līdz ar to šodien paredzēts sniegts atzinumu par saņemtajiem dokumentiem.

Sēde paredzēta plkst.13, un tā notiks VM telpās.

Jau ziņots, ka jūnijā notikušajā preses konferencē, kurā nu jau bijušais veselības ministrs Guntis Belēvičs atzina, ka ir bijis "kreisais pacients", kā arī paziņoja par savu demisiju, VM valsts sekretāre Solvita Zvidriņa pavēstīja, ka Austrumu slimnīcas valde ir zaudējusi uzticību. Vēlāk gan pēc slimnīcas dalībnieku sapulces tika paziņots, ka valdes locekļi vēl pagaidām amatus saglabā.

Tomēr slimnīcas valdes locekļiem tika uzdots nedēļas laikā iesniegt informāciju par paveikto un arī turpmākās rīcības plānu pacientu rindu organizācijas uzlabošanai, kā arī veicamajiem pasākumiem, lai novērstu iespējamu prettiesisku pakalpojumu sniegšanu.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.