Atkal uzradušies viltus ūdens skaitītāju pārbaudītāji; aicina uzmanīties

Attēlam ir ilustratīva nozīme © F64

Uzdodoties par ūdens skaitītāju pārbaudītājiem, divi vīrieši iekļuvuši 71 gadu vecas sievietes dzīvoklī. Personas sievietei nodarījušas miesas bojājumus, kā arī aplaupījuši.

19. jūlijā ap plkst. 11:00 Talsos, A. Pumpura ielā kāda 1945. gadā dzimusi sieviete savā dzīvoklī ielaida divus vīriešus, kuri uzdevās par ūdens skaitītāju pārbaudītājiem. Tomēr izrādījās, ka personu ierašanās iemesls ir pavisam cits. Vīrieši iesituši dzīvokļa saimniecei, sasējuši viņu, kā arī sievietei tika aizlīmēta mute. No pensionāres dzīvokļa viltus meistari nolaupīja dārglietas un naudu. Turklāt, lai sieviete nevarētu tik ātri izsaukt palīdzību, tika sasists arī viņas mobilais telefons. Aptuveni stundu pēc personu aiziešanas saimniecei izdevās aizkļūt līdz kaimiņu dzīvoklim un par notikušo informēt policiju. Sieviete tika nogādāta slimnīcā, savukārt Valsts policija par šo gadījumu ir uzsākusi kriminālprocesu.

Vainīgās personas vēl nav aizturētas, tādēļ aicinām iedzīvotājus būt uzmanīgiem un neielaist savā dzīvoklī svešas personas, nepārbaudot viņu identitāti. Lai pārliecinātos, vai persona ir tiešām tā, par ko uzdodas, vienmēr jālūdz uzrādīt dokumentus un, ja nepieciešams, jāsazinās ar konkrēto iestādi.

Gadījumā, ja manāt kādus aizdomīgus cilvēkus savas mājas tuvumā vai kāpņutelpā, lūdzam nekavējoties informēt policiju, zvanot pa tālruņa numuriem 110, vai 63222085, vai arī vērsties tuvākajā policijas iecirknī.

Svarīgākais