Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Latvijā

Mežos sācies "baraviku bums"

© facebook

Sociālie tīkli ir pārpildīti ar priecīgu sēņotāju attēliem un komentāriem - mēreni siltais un mitrais laiks ir bijis ļoti labvēlīgs beku un baraviku augšanai. Šobrīd meži esot pārpildīti ar sēnēm. Tās varot atrast pat uz ceļiem un dārza pagalmos.

"Kam iet pie sirds pastaiga pa mežu un pie reizes savākt produktus gardai beku mērcei- ir laiks! 1h laikā ~30 bekas!," ziņo Juris Joksts. Arī Jānis Linde pie attēla ar iesapidīgu kaudzi sēņu atzīst: "Pastaigāju stundiņu pa mežu. Kaut kur Siguldas Līgatnes pusē."

Maija Pētermane papildina: "Kā absolūtu brīvmākslinieku piespiest sestdienā likt modinātāju uz plkst. 6? Piektdienā atsūtīt bildi, ka Kurzemē sēnes ir. Un tiešām ir, skaistas, pašā labākajā izmērā un pat celiņa vidū."

Savukārt BT1 pārstāve Inese Liberte atklāj: "Brīnumi notiek! Nākot no kapiņiem, mežiņā soli no taciņas mani gaidīja trīs skaistules. Manas baraviciņas! Nekādi pasaules dimanti, miljoni nespēj atsvērt to laimi, prieku!"

"Pēc intensīvas nedēļas nogales Tartu ar sīčiem, nobeigumā piesēņojām sev kolosāli gardai meža sēņu zupai. Liels prieks, jo man ir aklums uz jebkādām sēnēm, kas nav dzeltenas, bet šoreiz pat es izcēlu pārīti," stāsta Annija Goldberga.

Arī radio1.lv lasāma saruna ar kaislīgu sēņotāju no Jēkabpils. Populārā dziedātāja Santa Kasparsone, kas ir arī kaislīga sēņotāja, šodien triju stundu laikā ar baravikām pielauzusi četrus traukus - divus grozus un divus spaiņus.

“Mežā baraviku ir daudz, no vienas vietas. Meties ceļos un tikai griez. Žēl, ka lielākā daļa ir tārpainas, apmēram, 70 procenti no visām atrastajām,” stāsta Santa Kasparsone.